Ekonomi

İddia: BDDK personellerine 45 bin lira tazminat öngören madde yeniden düzenlenecek

BDDK'nın İstanbul'daki uzmanlarına 45 bin TL'ye kadar tazminat verilmesini öngören maddenin torba kanun teklifinden çıkarılarak, tüm memurları kapsayacak şekilde yeniden düzenleneceği öne sürüldü

06 Aralık 2023 13:03

BDDK'nın İstanbul'daki uzmanlarına 45 bin TL'ye kadar tazminat verilmesini öngören madde torba kanun teklifinden çıkarılacağı öne sürüldü. Düzenlemenin tüm memurları kapsayacak şekilde genişletileceği belirtiliyor. 

TBMM’de görüşülen ve ekonomi ile ilgili düzenlemeler içeren kanun teklifine AKP Milletvekilleri Orhan Erdem ve Necmettin Erkan’ın önergesi ile son dakikada yeni bir madde eklenmişti. Buna göre Ankara’dan İstanbul’da bulunan finans merkezine taşınan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 400 uzman personeline “Hayat Pahalılığı” tazminatı olarak ayda 45 bin lira ek ödeme yapılacağı belirtilmişti. 

Torba kanuna eklenen söz konusu madde ile Ankara’dan İstanbul'a taşınan BDDK çalışanlarına 2023 yılı için 35 bin lira, 2024 yılında ise 45 bin liraya kadar ek tazminat ödenebilmesi öngörülmüştü. Maddeye ilişkin muhalefet milletvekillerinden “ücret eşitsizliği ortaya çıkar” eleştirileri gelmişti.

Habertürk'ün haberine göre, AKP torba teklifin genel kurul görüşmeleri sırasında maddeyi geri çekecek. Düzenleme tüm memurları kapsayacak ve ilgili kuruma personeline ikramiye, tazminat ve ek ödeme yetkisi verecek şekilde yeniden düzenlenecek.