Dünya

İkili ilişkilerde gerilim tırmanırken İsrail Savunma Bakanı Gallant, Washington'a gidiyor

ABD, Refah'a olası saldırının "İsrail'i daha da izole edeceğini" söylüyor

24 Mart 2024 07:32

T24 Dış Haberler

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, iki müttefik arasındaki gerilim artarken pazar günü Gazze'deki savaş hakkında görüşmeler için ABD'ye gidecek. 

Yapılan açıklamaya göre Gallant; ABD'li mevkidaşı Lloyd Austin, Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve "diğer üst düzey yetkililerle" görüşecek.

İsrail hükümetinden yapılan açıklamada, "Taraflar Gazze'de Hamas terör örgütüne karşı savaştaki gelişmeleri, Gazze'de Hamas tarafından tutulan rehinelerin geri getirilmesi için gösterilen çabayı, insani girişimleri ve bölgesel istikrarın devamını sağlamak için atılması gereken adımları tartışacak. 

Ziyaret, ABD Dışişleri Bakanı Blinken'ın bölgeye yaptığı son ziyarette Gazze'nin Refah kentine yapılacak bir saldırının "İsrail'i daha da izole edeceğini" söylemesinden sonra gerçekleşecek. 

Bu, Gallant'ın saldırıların başlamasından bu yana gerçekleştirdiği ilk Washington ziyareti olacak. 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, cuma günü yaptığı açıklamada Refah'a kara harekatını ABD'nin desteği olmadan gerçekleştirmeye hazır olduklarını söylemişti. 

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırıları sebebiyle 1.5 milyonu aşkın insan Refah'a sığındı. Bir kara harekatının kalabalıklaşan şehirde büyük bir trajediye sebep olabileceğinden korkuluyor. 

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda Gazze Sağlık Bakanlığı'na göre çoğu kadın ve çocuk 32 bin 142 kişi öldürüldü.