Kültür-Sanat

İKSV'nin Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü bu yıl deprem bölgesinde gerçekleştirilecek etkinliklere aktarılacak

26 Temmuz 2023 11:44

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından beşinci kez verilecek Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, bu yıl deprem bölgesinde çalışmalar yürütecek iki ekibi destekliyor. Atta Festival, İKSV’nin ödül desteğiyle deprem bölgesinde yaşayan genç oyuncularla yeni bir çocuk oyunu üretecek. Mordem Sanat’ın deprem bölgesinde gençlik ve çocuk tiyatrosu alanında çalışacak genç tiyatroculara yönelik yürüttüğü atölye çalışmaları da ödül kapsamında desteklenecek.

İKSV tarafından, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin değerli bağışlarıyla hayata geçirilen 400 bin TL değerindeki Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, bu yıl deprem bölgesinde çalışmalar yürütecek Atta Festival ve Mordem Sanat’a sunuluyor.

Atta Festival’in yeni oyunu "Kabuk" deprem bölgesinde üretilecek

Atta Festival, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü desteğiyle deprem bölgesinde yaşayan genç oyuncularla birlikte yeni bir çocuk oyunu üretecek. Kabuk isimli oyun Ekim 2023'te başta Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Malatya olmak üzere depremden etkilenen illerde sahnelendikten sonra kasımda 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul’da seyirciyle buluşacak.

Semih Ali Aksoy’un yazıp yöneteceği oyunun yapımcılığını Atta Festival ve festivalin kurucusu Hakan Silahsızoğlu üstleniyor.

Mordem Sanat’ın Adıyaman, Kahramanmaraş ve Hatay’daki atölye çalışmaları desteklenecek

Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün bir bölümü ise gençlik ve çocuk tiyatrosu alanında çalışacak genç tiyatroculara yönelik çalışmalar yürüten Mordem Sanat’ın Adıyaman, Maraş ve Hatay’da yürüteceği atölye çalışmalarını desteklemek üzere kullanılacak.

Mordem Sanat, İsveç Enstitüsü'nün Creative Force Programı kapsamında, Kadir Has Üniversitesi (İstanbul), K2 Urla Nefes Alanı (İzmir) ve Unga Klara (Stockholm) iş birliğiyle, “ACT-Sanatsal Özgürlük ve Türkiye’de Sanat Alanında Çocuk ve Gençlik Perspektifi” başlıklı projesi kapsamında atölyeler düzenliyor.

Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü hakkında

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin değerli bağışlarıyla hayata geçirilen ödül, 2018’den bu yana her yıl üretimleriyle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tiyatromuzun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına veya kişilere veriliyor.

Ödülün, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in başkanlık ettiği seçici kurulu, çevirmen ve tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi, oyuncu Selçuk Yöntem, oyuncu ve eğitmen Tilbe Saran ve oyuncu, senarist ve girişimci Mert Fırat’tan oluşuyor.