Seçim 2024

Ekrem İmamoğlu: Kanal felaketine para var, emekliye yok

28 Mart 2024 16:04

CHP'nin İBB Başkan adayı ve mevcut başkan Ekrem İmamoğlu Çatalca'da konuştu. İmamoğlu "Kanal İstanbul'a geçit vermeyeceğiz" dedi. İmamoğlu, emekli maaşları üzerinden hükümeti eleştirdi ve "Kanal felaketine para ayırırken güzel, emeklinin başı eğilirken ona vereceğiniz parayı bütçeye yük görüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar:

"Kanal felaketine para var, emekliye yok"

"Kanal felaketine para ayırırken güzel, emeklinin başı eğilirken ona vereceğiniz parayı bütçeye yük görüyorsunuz. Dertleri başka. Onların derdi millet olmaz. Onların derdi millet olsa, emeklinin yanında olurlar. Onların derdi millet olsa mülakatı kaldırırlardı. Ama kaldırmazlar, çünkü işlerine gelmez. Çünkü, daha yapacakları kötülükler var.

"Bereketin anahtarı bizde, o yüzden kasamızda bereket var"

Bakın neredeyse bir yıl geçti seçimlerin üstünden... Verdikleri vaatleri tuttular mı? Sanki yokmuş gibi davranıyorlar, doğru mu? Bakın sevgili hemşehrilerim, çok çalışırsan, adaletten, liyakatten şaşmazsan, bereket gelir. Bereketin anahtarı nedir biliyor musunuz? Bereketin anahtarı gayrettir, adalettir, bir de dürüst hizmettir. Biz, gayret gösteriyoruz, çok çalışıyoruz, adil oluyoruz ve dürüst hizmet yapıyoruz. Onun için kasamızda bereket var. Eskiden 'çalıyor ama çalışıyorlar' derlerdi. Şimdi biz onu yok ettik. Ne çalması ya? Hem çalmıyor, hem çalışıyor. Bu memleketin yöneticisi işini yapacak.

"Bize dürüstlük madalyası verdiler"

Bu kardeşinizi bin 19 kere soruşturmaya gelmişler. Geçenlerde Uğur Dündar ile programda dedi ki, bir buçuk günde bir sana müfettiş gelmiş. Bir buçuk günde bir müfettiş bir kapıdan giriyor, o daha çıkmadan öteki kapıdan başkası giriyor. Ben bundan şikayetçi değilim. Niye? Devlet işi yapıyoruz biz, tabiki teftiş yapılacak. Ama kendileri, kendilerine bunu yapmazken, bize onun on katını yapmışlar. Yani, aslında bize dürüstlük madalyası verdiler. Dürüstlüğümüzü onlar tescilledi. Biz de onların yalanlarını tescilledik. Nedir yalanları biliyor musunuz? Hatırlar mısınız 2019'da ne dediler? 'Bunlar gelirse sosyal yardımları eksecekler' dediler. Biz ne yaptık? 6 kat arttırdık sosyal yardımları. Kimin dürüst olduğunu, kimin iftira attığını milletimiz gördü. Şimdi de dürüstlük kazanacak, vicdan kazanacak. Biz icraatçıyız, biz halkçıyız. Bizim işimiz hizmet, icraat, yatırım; onların işi ihanet, israf.

"Yurt dışından biri gelse, Ankara'da bakan bulamayacak"

Bunlar şimdi kendi adaylarını desteklemek için ne yapıyorlar? Yeni bir kavram; bakan israfı yapıyorlar. 17 bakana işi gücü bıraktırdılar, haydi İstanbul'a dediler. Yani, yurt dışından biri gelse Ankara'da bakan bulamayacak. Ama ben size söyleyeyim; bunlara milletimiz öyle bir ders verecek ki, bunlar tam gaz geri, doğru Ankara'ya dönecekler. Geçen bir gazeteci yazmış, bunlar bakanlar kurulu değil, bakanlar kurumu demiş. Yanlış yaptıklarını anlayacaklar, göreceksiniz. Temennim, 1 Nisan itibariyle artık devlet adamlığına yakışır şekilde hareket etmeleri.

"İstanbul seçimi, Türkiye'nin morali olacak

İstanbul'un seçimi çok önemli. İstanbul'un seçimi, Türkiye'nin morali olacak, demokrasinin morali olacak. Dürüstlüğün kazandığı seçim olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadar Çatalca belediyesi de çok önemli. Erhan Güzel başkanımın seçilmesi çok önemli. İstanbul Büyükşehir Belediyesi meclisi de önemli. Sizden meclise de oy istiyoruz. Mecliste çoğunluğu almamız lazım, daha hızlı hareket etmemiz lazım. Göreceksiniz, mecliste çoğunluğu da alsak, biz daha adil, daha şeffaf olacağız. İstanbul'a, Çatalca'ya hizmette hızımızın artmasını istiyoruz."

 Ayrıntılar geliyor...