Dünya

İran'dan Britanya'ya çağrı: Alıkoyduğunuz tankeri derhal bırakın

Eski İran Devrim Muafızları Ordusu yöneticisi Mohsen Rezaei, hükümete olanlara karşılık bir "Britanya gemisine el koyma" çağrısında bulundu

05 Temmuz 2019 11:32

T24 Dış haberler

Tahran, Britanya Deniz Kuvvetleri tarafından Avrupa Birliği(AB) yaptırımlarını ihlal ederek Suriye’ye yakıt taşıdığı iddiasıyla alıkonulan İran menşeli yakıt tankerinin "derhal bırakılmasını" talep etti.

Günün erken saatlerinde Britanya'nın Tahran büyükelçisi izahat için İran dışişleri bakanlığına çağrılmıştı. AFP'nin bir dışişleri bakanlığı yetkilisinden aktardığına göre büyükelçiye ülkesinin yaptığı hareketin "kabul edilemez" olduğu ifade edildi. 

Görüşmeden sonra yayımlanan açıklamaya göre İran tarafı Britanya'dan "ABD'nin talebiyle el koyulan geminin serbest bırakılmasını" talep etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton gemiye el konulmasından memnuniyet duyduğunu dile getirmiş ve "ABD ile müttefikleri Suriye ile İran'ın yasa dışı ticaretten kar elde etmesini engellemeye devam edecektir" demişti. 

Eski İran Devrim Muafızları Ordusu yöneticisi Mohsen Rezaei, hükümete olanlara karşılık bir "Britanya gemisine alıkoyma" çağrısında bulundu. 

TIKLAYIN-İran'dan Suriye'ye ham petrol taşıdığı iddia edilen tanker Cebelitarık Boğazı'nda durduruldu