Bilim / Teknoloji

İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı’ndan GençBizzTech Projesi

Projeye katılmak isteyen öğrenciler, 6 Mart 2024’e kadar çevrim içi başvuru yapabilecek

04 Mart 2024 14:02

Türkiye İş Bankası ve Genç Başarı Eğitim Vakfı (GBEV), fen liselerinde eğitim gören öğrencilerin teknoloji ve bilim odaklı iş fikirleri geliştirmelerine imkan tanımak, yaratıcılıklarını ve problem çözme yeteneklerini artırmalarına katkı sağlamak amacıyla GençBizzTech Projesi’ni hayata geçirdi.

Fen liseleri öğrencilerinin kendi aralarında ekipler oluşturarak katılabilecekleri projede öğrencilere bilim ve teknoloji temelli girişimci iş modellerini oluşturmaya yönelik bilim, teknoloji, finansal okuryazarlık ve girişimcilik odaklı çevrim içi eğitimler verilecek.

Son başvuru tarihi 6 Mart

Türkiye genelinde fen liselerinde öğrenimine devam eden 13-18 yaş aralığındaki 150 binden fazla öğrenci, mart ayında başlayacak proje için Genç Başarı Eğitim Vakfı web sitesi ve sosyal mecralarında açık olan link üzerinden 6 Mart 2024 tarihine kadar başvuru yapabilecek. 

Proje sonunda öğrenci ekipleri, tamamen ücretsiz sunulan ve 4 hafta sürecek eğitimlerin ardından geliştirdikleri iş modelleri üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacak. Projenin finali, GençBizz Türkiye Finali organizasyonu içerisinde yapılacak.

Proje sonunda başarılı görülen öğrenciler, üniversite hayatına adım atmadan iş ve teknoloji dünyası liderlerinden mentorlük desteği alabilecek ve gerçekleştirdikleri projeleri hayata geçirme fırsatı yakalayacak.