Spor

İspanya’da şampiyon Arda Güler’li Real Madrid!

04 Mayıs 2024 21:30

İspanya La Liga'da 2023-2024 sezonunun şampiyonu milli yıldız Arda Güler'in de top koşturduğu Real Madrid oldu. Ligin 34. hafta maçında Girona ile Barcelona kozlarını paylaştı. Barcelona, müsabakadan 4-2 mağlup ayrıldı. Türkiye Futbol Federasyonu, Arda Güler için tebrik mesajı yayımladı.

İspanya La Liga’da Real Madrid, ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. Evinde Cadiz'i 4-2 skorla yenen eflatun-beyazlılar, bu zaferle birlikte 36. kez lig şampiyonluğuna ulaştı. Girona da Şampiyonlar Ligi biletini garantiledi.

Barcelona Girona'ya kaybetti

Barcelona'nın Girona deplasmanında kaybetmesiyle birlikte matematiksel olarak şampiyonluk şansı kalmadı.

Girona'ya galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Dovbyk, 65 ve 75. dakikada Portu, 67. dakikada Gutierrez kaydetti. Barcelona'nın sayıları ise 3. dakikada Christensen ve 45+1'de Lewandowski'den (pen.) geldi.

Girona bu sonuçla puanını 74'e çıkardı ve 2. sıraya yükseldi. 73 puanda kalan Barcelona ise 3. sıraya geriledi.

Carlo Ancelotti: Bu sınırlı bir mutluluk

La Liga'nın 34. haftasında sahasında Cadiz'i 3-0 mağlup ederek puanını 87'ye çıkaran Real Madrid, Barcelona'nın deplasmanda Girona'ya 4-2 mağlup olmasıyla en yakın rakibi Girona ile arasında 13 puan fark oldu.

Ligin bitimine 4 hafta kala şampiyonluğu garantileyen Real Madrid'in ardından Girona 2. (74 puan), Barcelona ise 3. (73 puan) sırada bulunuyor.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, Cadiz maçının ardından basına yaptığı açıklamada, "La Liga mükemmel geçti. Çok az hata yaptık. Bu sınırlı bir mutluluk çünkü önümüzde çarşamba günü oynayacağımız (Bayern Münih maçı) çok önemli bir maç var. Hepimizin aklı yüzde 100 o maçta." dedi.

TFF'den Arda Güler için tebrik mesajı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da Arda Güler için tebrik mesajı yayımladı.

TFF'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada, Real Madrid'in Cadiz'i sahasında 3-0 mağlup etmesinin ardından Barcelona'nın Girona'ya deplasmanda 4-2 kaybetmesiyle Arda Güler'in formasını giydiği Real Madrid'in şampiyonluğunu ilan ettiği vurgulandı.

Real Madrid'in 36. lig şampiyonluğuna ulaştığının belirtildiği mesajda "Milli oyuncumuz kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu elde etti. Arda Güler'i kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

El Clasico galibiyetiyle farkı açtı

La Liga'nın bitimine 6 hafta kala Real Madrid, ikinci sıradaki Barcelona'yı 3-2 yenerek arasındaki puan farkını 11'e çıkarmıştı.

Kritik müsabakada Barça'ya geçit vermeyen Madrid ekibi, şampiyonluk ateşini yakmıştı.

Öte yandan sezon başında Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Arda Güler, kariyerinin ilk lig şampiyonluğunu başkent ekibiyle yaşadı.