Dünya Basınında Bugün

İsrail'den hastane baskını, Britanya ekonomisi teknik resesyonda, Yunanistan parlamentosu eşcinsel evlilik tasarısını onayladı | Dünya Basınında Bugün

16 Şubat 2024 09:07

T24 Dış Haberler

İsrail kuvvetleri, Gazze'nin Han Yunus kentinde bulunan ve Gazze Şeridi'nde hala hasta bakan en büyük hastane olan Nasır'ı bastı. Britanya ekonomisi teknik resesyona girdi. Yunanistan'da eşcinsel evlilikleri öngören yasa tasarısı Yunan parlamentosunda yapılan oylamada onaylandı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD basınında yer alan "Rusya'nın uzaya nükleer silah konuşlandırmayı planladığı" yönündeki iddiaların aldatmaca olduğunu söyledi.

16 Şubat 2024'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Guardian | İsrail askerleri Gazze'nin hala çalışan en büyük hastanesini bastı

İsrail kuvvetleri, Gazze'nin Han Yunus kentinde bulunan ve Gazze Şeridi'nde hala hasta bakan en büyük hastane olan Nasır'ı bastı. Hastane, aynı zamanda saldırılardan kaçan Filistinliler için bir sığınak görevi görüyordu. Hastanenin perşembe sabahı tank tarafından da vurulduğu ve bir kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Birleşmiş Milletler yardım direktörü de, Refah'a yapılacak bir kara saldırısının Mısır'a toplu göçü tetikleyebileceğini ifade etti. 


Financial Times | Britanya'nın resesyona girmesi Sunak için başka bir büyük seçim engeli yarattı

Britanya ekonomisi, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,3 ile beklentilerin üzerinde küçüldü. Böylece Britanya, iki çeyrek üst üste daralarak teknik resesyona girmiş oldu. Financial Times, bu durumun Başbakan Rishi Sunak'a bu sene yapılacak genel seçimlerde oy kaybı yaşatabileceği değerlendirmesinde bulundu. 


eKathimerini | Parlamento, eşcinsel evlilik tasarısını onayladı

Yunanistan'da eşcinsel evlilikleri öngören yasa tasarısı Yunan parlamentosunda yapılan oylamada onaylandı.
 
300 sandalyelik parlamentoda 254 milletvekili oy kullandı. Oylamada vekillerin 176'sı evet, 76'sı ret ve 2'si çekimser oy kullandı.
 


New York Times | Eski FBI muhbiri, Bidenların Ukraynalı şirket ile ilişkisi konusunda yalan söylemekle suçlandı

ABD'de bir FBI muhbiri, yetkililere Joe Biden, oğlu Hunter ve Ukraynalı bir enerji şirketi arasındaki bağlar konusunda yalan söylemekle suçlandı.

Savcılara göre Aleksandır Smirnov, FBI ajanlarına yalan söyleyerek Hunter ve Joe Biden'ın 2015 ile 2016 yıllarında Ukraynalı Burisma enerji şirketinden 5'er milyon dolar para aldığını iddia etti. 

43 yaşındaki Smirnov, sahte beyanda bulunmak ve sahte kayıtlar yaratmakla suçlanıyor.


Moscow Times | Rusya, "kötü niyetli" uzayda nükleer silah iddialarını yalanladı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD basınında yer alan "Rusya'nın uzaya nükleer silah konuşlandırmayı planladığı" yönündeki iddiaların aldatmaca olduğunu söyledi.

Peskov, "Ancak Beyaz Saray, her türlü yöntemle Kongreyi paranın (Ukrayna, İsrail ve Tayvan’a yardımları içeren destek paketi ) tahsis edilmesine ilişkin yasa tasarısını onaylamaya zorluyor. Bu, apaçık. Beyaz Saray'ın hangi aldatmacaları kullanacağını göreceğiz." şeklinde konuştu.


Al Arabiya | Üst düzey diplomat: ABD, Husileri vurmayı Kızıldeniz saldırıları bittiği zaman bırakacak

ABD'nin Yemen Özel Temsilcisi Tim Lenderking, Al Arabiya English'e verdiği söyleşide ABD'nin Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları sürdüğü sürece grubu vurmaya devam edeceğini söyledi.