Dünya

İsrail, Gazze'deki Magazi mülteci kampını vurdu: En az 70 ölü

Gazzeli yetkililer, ölü sayısının yükselmesini beklediklerini söyledi

25 Aralık 2023 07:30

T24 Dış Haberler

Filistin sağlık yetkilileri, İsrail'in Gazze'nin orta kesimindeki bir sığınmacı kampına yaptığı saldırıda en az 70 kişinin öldürüldüğünü bildirdi.

Pazar akşamı başlayan ve Hıristiyanlar için Noel Günü'nün başladığı pazartesi sabahı da devam eden saldırılar sırasında vurulan kamptaki ölü sayısının artmasının beklendiği açıklandı. 

Hastanenin pazar günü geç saatlerde yayımladığı rapora göre Magazi kampında ölenler arasında en az 12 kadın ve 7 çocuk bulunuyor. 

Saldırıda aralarında kızı ve torunu da bulunan aile fertlerini kaybeden Ahmad Turokmani, Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Hepimiz hedef alındık. Zaten Gazze'de güvenli bir yer yok" diye konuştu. 

Ölü sayısının yükselmesini beklediklerini söyleyen Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, Reuters'a yaptığı açıklamalarda, "Magazi kampında olan şey, bir yerleşim bölgesinde katliam" diye konuştu.

İsrail ordusu, olayı incelemekte olduklarını söyledi. İsrail Savunma Kuvvetleri, "Gazze'de sivil bölgelerde faaliyet gösteren Hamas'ın yarattığı zorluklara rağmen İsrail ordusu, uluslararası hukuka bağlıdır ve sivillerin göreceği zararı en aza indirmek için gerekli adımları atmaktadır" açıklamasında bulundu. 

Hamas'ın yaptığı açıklamada da hava saldırısına "korkunç bir katliam" ve "yeni bir savaş suçu" denildi. 

Kamp, daha önce kasım ayında da vurulmuştu. Gazzeli yetkililer o saldırıda da 30'dan fazla insanın hayatını kaybettiğini bildirmişti. 

Filistin Kızılayı, son bombardımanda yaralananların hastaneye taşındığı anların görüntülerini paylaştı. Açıklamada İsrail savaş uçaklarının yolları bombalayarak ambulansların geçişini engellediği belirtildi. 

Hz. İsa'nın 2 bin yıl önce doğduğu İsrail işgali altındaki Filistinli Batı Şeria şehri Beytüllahim'de Noel kutlamaları, saldırıların ardından iptal edildi.