Dünya

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari: Ordu, savaşın bir sonraki aşaması için hazır ve kararlı; siyasi talimat bekliyor

Hagari, Mısır'ın Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen müzakerelerde kilit bir rol oynadığını ve bunun İsrail için en önemli öncelik olduğunu söyledi

24 Ekim 2023 10:47

T24 Dış Haberler

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, ordunun savaşın bir sonraki aşaması için "hazır ve kararlı" olduğunu ve siyasi talimat beklediğini açıkladı. 

Reuters'in haberine göre Hagari, İsrail'in ABD'nin Orta Doğu'daki deneyimlerinden ders aldığını vurguladı. Ancak Hagari, "Bizim savaşımız sınırlarımızda, İsrail'den binlerce mil ötede değil" dedi ve haftalar sürecek bir çatışma beklediğini sözlerine ekledi. Hagari IDF'nin önünde "uzun savaş haftaları" olduğunu söyledi. The New York Times, daha önce ABD'nin İsrail'den kara harekâtını ertelemesini istediğini yazmıştı. 

TIKLAYIN | Hamas-İsrail savaşında gün gün, dakika dakika tüm gelişmeler

Hagari, Mısır'ın Gazze'deki rehinelerin serbest bırakılması için yürütülen müzakerelerde kilit bir rol oynadığını ve bunun İsrail için en önemli öncelik olduğunu söyledi.

TIKLAYIN | NYT: ABD, İsrail'in Gazze'ye yönelik kara harekâtını ertelemesini tavsiye etti

The New York Times gazetesinde yer alan bir haberde, ABD'nin Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılması ve Gazze'ye daha fazla insani yardım ulaştırılması için zaman kazanmak amacıyla İsrail'den kara harekâtını ertelemesini tavsiye ettiği ileri sürülmüştü.