Dünya

İsrail ordusu, Bureyc Mülteci Kampı'nın boşaltılmasını istedi

Bölgede yaşayan Filistinlilerin Deyr el-Belah şehrine doğru gitmelerini talep etti

22 Aralık 2023 14:57

İsrail ordusu, Bureyc Mülteci Kampı'nın derhal boşaltılmasını istedi. Bölgede yaşayan Filistinlilerin Deyr el-Belah şehrine doğru gitmelerini talep etti. 

İsrail Savunma Kuvvetleri'nin (IDF) Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, IDF sözcülerinden Avichay Adraee, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden bugün Arapça bir paylaşım yaparak Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan Bureyc Mülteci Kampı ile diğer bölgelerde yaşayan Filistinlilerden evlerini derhal tahliye ederek Deyr el-Belah şehrine doğru gitmelerini talep etti.

Adraee, "Bureyc Mülteci Kampı ve Gazze Vadisi'nin güneyindeki Bedir, Kuzey Sahili, En-Nuzhe, Ez-Zehra, El-Burak, Er-Ravda ve Es-Safa mahallelerinin sakinlerine sesleniyorum: Güvenliğiniz için derhal Deyr el-Belah'taki sığınağa hareket ediniz" ifadelerini kullandı.

"Bölgede yaşayanların bazılarıyla iletişime geçildi"

İsrail ordusunun söz konusu bölgelerde yaşayanların bazılarıyla telefonla iletişime geçtiği ve evlerini derhal boşaltıp Deyr el-Belah'a gitmelerini istediği, bunun da halk arasında paniğe yol açtığı bildirildi. AA'ya göre, her gün İsrail topçuları ve savaş uçakları tarafından ağır bombardımana maruz kalan Deyr el-Belah'ta hiçbir sığınak bulunmuyor.