Dünya

İtalya Başbakanı Meloni'nin partisinden bir milletvekili, yılbaşı partisinde bir kişiyi vurdu; soruşturma için dokunulmazlığa başvurdu

Meloni'nin partisi "olayın siyasi bir öneminin olmadığını" ileri sürdü

02 Ocak 2024 15:15

T24 Dış Haberler

İtalya'da başbakan Georgia Meloni'nin İtalya'nın Kardeşleri Partisi'nin üyesi milletvekili Emanuele Pozzolo, 31 yaşındaki bir adamı silahla yaraladı. Pozzolo'nun vurduğu adam, bacağındaki hafif yaralar nedeniyle tedavi altına alındı. Muhalefet ise Başbakan Meloni'yi harekete geçmeye çağırdı. Ancak Meloni'nin partisi "olayın siyasi bir öneminin olmadığını" ileri sürdü. 

Kuzey Piedmont bölgesindeki küçük Rosazza kasabasında bir yılbaşı partisine silahlı bir şekilde giden milletvekili Emanuele Pozzolo'nun, 31 yaşındaki bir adamı vurmasının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

Vurulan kişi meslektaşının korumasının damadı

Partiye Adalet Bakan Yardımcısı olan partili meslektaşı Andrea Delmastro da katılıyordu ve olayda Delmastro'nun güvenlik ekibinden bir kişinin damadı yaralandı. 38 yaşındaki Pozzolo'nun Rosazza'da bir evi olduğu ve yılbaşı gecesini ailesiyle geçirdikte sonra, gece yarısını biraz geçe partiye geldiği söyleniyor. 

Dokunulmazlık için başvurdu

Pozzolo'nun "Ateşin kazara açıldığını doğruluyorum ancak ateş eden ben değildim" diyerek kendisini savundu. İtalyan medyasına göre Pozzolo, kıyafetlerinde barut kalıntısı olup olmadığına dair testlere tabi tutulmamak için milletvekili dokunulmazlığına başvurdu.

Demokrat Parti'den Elly Schlein, "Bu beceriksizler, bırakın ulusal güvenliği, çevrelerindekilerin güvenliği için bile tehlike arz ediyor" dedi.

Başbakan Meloni henüz olaya tepki göstermedi ancak partisi olayın "siyasi bir önemi" olmadığını vurgulayan bir açıklama yaptı.