Gündem

İyi Parti'nin yeni lideri Dervişoğlu: Parti, Cumhur İttifakı’na yaklaşırsa kendini inkâr etmiş olur

"Demokratik parlamenter sisteme dönüşün mücadelesini vereceğim"

30 Nisan 2024 06:44

İyi Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partinin Cumhur İttifakı’na yaklaşacağı söylemlerine de sert çıktı. Dervioğlu, “İyi Parti’nin kuruluş gerekçeleri AK Parti’nin yanlış politikalarından kaynaklıydı. Bugün bu politikaların değiştiğine dair bir hissiyat edinebiliyor musunuz? Hayır ve asla. Hatta daha da kötüye gidiyor. O zaman İyi Parti, nasıl Cumhur İttifakı’na yaklaşacak? Kuruluş gerekçelerini ret mi, inkar mı edecek? Oradan geri dönersen kendini inkâr edersin” dedi.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Dervişoğlu, “Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi olacak. Demokratik parlamenter sisteme dönüşün mücadelesini vereceğim. Çünkü bu sistem Türkiye’ye ağır geliyor. Bu sistemin mutlak surette değiştirilmesi lazım. Bu sistemi tahkim edecek anayasa revizyonu söz konusu olursa, Türkiye’yi tamamen tek adamlığa döndürecek değişikliğinin önünde set oluruz” ifadelerini kullandı.

Son seçimlerde muhalefetle kavgalı görüntüye de değinen Dervişoğlu, “Muhalefet liderlerinin hakkımdaki kanaatine bakarsanız, partinin benim genel başkanlığımdan sonra Türk siyasetinde birleştirici bir rol oynayacağını söyleyebilirim” diye konuştu.

Dervişoğlu, önceki dönem genel başkan Meral Akşener’le ilgili olarak da şunları söyledi:

“Kurucu genel başkan olması münasebetiyle partinin elbette en yüksek statülü insanı olacak. Akşener’i yok sayan İyi Parti’yi yok sayar. O’nun mücadelesini yok sayan İyi Parti’yi yok sayar. Öyle bir sıfatın verilebilmesi için kurultay kararı alınabilir. Bana göre kurucu liderdir. Sevgi ve saygıyla el üstünde tutacağız.”


TIKLAYIN - İyi Parti'nin yeni lideri Dervişoğlu'ndan "yeni Anayasa" yorumu: Tek adamlığı kökleştirecek bir revizyon arayışına izin vermeyiz

TIKLAYIN - Akşener dönemi bitti, İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu: Herkes emin olsun artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI - İYİ Parti, kritik virajda: Ülkücü-Atatürkçü kimliği ile bilinen Dervişoğlu’nun yol haritası ne olacak, Aydın neden kaybetti?