Eğitim

İyi Partili Kaya, milletvekili maaşını Antalya’daki ihtiyaç sahibi okullara bağışlayacak

İyi Parti Milletvekili Aykut Kaya, Antalya Valisi ve İl Milli Eğitim Müdürü ile iş birliği protokolü de imzaladı

02 Ocak 2024 18:51

İyi Parti Antalya Milletvekili Aykut Kaya, milletvekili maaşını Antalya’da ihtiyacı olan okullara bağışlayacağını duyurdu.

Kaya, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kuygusuz ile imzaladıklarını, iş birliği protokolünün ilk adımı olarak da Manavgat Hatipler İlkokulu/Ortaokulu’nda ‘Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı kurulacağını bildirdi. Labaratuvara Kaya'nın vefat eden eşi Eda Kaya'nın isminin verilmesi kararlaştırıldı.

Kaya’nın X hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Beni TBMM’de kendilerinin vekili olarak tayin eden güzel şehrim Antalya’da çocuklarımızın daha nitelikli ve modern bir eğitime kavuşmasına katkı sağlamak için milletvekili maaşımı Antalya’daki ihtiyaç sahibi okullara bağışlıyorum.

Bu bağışımızla Antalya’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulacak Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarları, sahip oldukları deney setleri, sanal gerçeklik ve metaverse çalışmaları altyapısıyla Antalya'da bir ilk ve öncü olacaklar. Antalya Valimiz Sayın Hulusi Şahin ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Salih Kuygusuz ile imzaladığımız iş birliği protokolünün ilk adımı olarak, Manavgat Hatipler İlkokulu/Ortaokulu’nda ‘Eda Kaya Bilim, Fen ve Teknoloji Laboratuvarı’nı kuruyoruz.”