Sağlık

Emine Erdoğan, ebe ve hemşireler gününde sağlık çalışanlarıyla buluştu: Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil

Foto Kaynak: Birgün

18 Mayıs 2024 17:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "İnsanı yaşatma ilkesini temel alan sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları, hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor. Bu nedenle sağlık çalışanlarımızı hedef alan şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Hemşireler ve Ebeler Günü nedeniyle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yemekli bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da katıldı. 

 "Sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil"

Emine Erdoğan, sağlık çalışanlarının çalışma şartlarını iyileştirmek amacıyla Sağlık Bakanlığı'nın önemli adımlar attığını belirterek, şöyle konuştu:

"Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını düzenlemek ve sorunlarını çözmek için hayata geçirilen Beyaz Reform süreci, atılan en önemli adımlardan bir tanesidir. Diğer yandan, insanı yaşatma ilkesini temel alan sağlık alanında şiddeti kabul etmemiz mümkün değil. İyileştirmeyi, şifa vermeyi amaçlayan bu kutlu mesleğin mensupları, hayatlarının her döneminde saygı ve hürmeti hak ediyor. Bu nedenle, sağlık çalışanlarımızı hedef alan şiddet eylemlerinin önlenmesi için yeni yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini çok kıymetli buluyorum."

Konuşmasının sonunda ebe ve hemşireleri tebrik eden Emine Erdoğan, Filistin'de zorlu şartlarda görev yapan sağlık gönüllülerine de değinerek "Ölümün, açlığın nefes aldırmadığı Gazze'de, bütün çabasını yine yaşamdan ve merhametten yana ortaya koyan bütün sağlık çalışanlarına, bir Müslüman, bir anne, bir insan olarak minnet ve teşekkürlerimi sunuyorum. Şehit düşmüş bütün sağlık neferlerine Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından katılımcılarla aile fotoğrafı çekildi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Necdet Sağlam'ın ev sahipliğindeki programa Emine Erdoğan'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Türkiye'nin 81 ilinden davet edilen hemşire ve ebeler katıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından ebe ve hemşirelerin mesleki serüvenlerini anlatan kısa filmin izletildiği program, Bilkent Şehir Hastanesi Korosu'nun müzik dinletisiyle sonra erdi.