Gündem

Karamollaoğlu’ndan Akşener’e 'Sivas' telefonu: “Cumhuriyet burada yıkılacak” ifadem hiçbir zaman olmadı

İyi Parti’nin Sivas adayı Mehmet Ceylan, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na yönelik “‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ dedi. Bu soysuzluk değil de nedir?” demişti

20 Ocak 2024 15:33

İyi Parti’nin Sivas adayı Mehmet Ceylan’ın, Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na yönelik “‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ dedi. Bu soysuzluk değil de nedir?” sözleri siyasetin gündemine oturdu. Tepkiler büyürken, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i telefonla arayarak, “Böyle bir ifadem hiçbir zaman olmadı” dediği öğrenildi. 

İyi Parti’nin Sivas Belediye Başkan adayı olarak açıklanan Mehmet Ceylan’ın, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile ilgili sözleri tartışma yarattı. Ceylan, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in de katıldığı Perşembe günkü aday tanıtım toplantısında Temel Karamollaoğlu’nun 1989 yılında Sivas Belediye Başkanlığını kazandığını hatırlatarak, “Daha ikinci veya üçüncü ayı, ‘Cumhuriyet burada kuruldu burada yıkılacak’ dedi. Bu soysuzluk değil de nedir?” ifadesini kullanmıştı.

Ceylan’ın sözlerine ilk tepki SP Sözcüsü Birol Aydın’dan geldi. Aydın, birkaç ay öncesine kadar iki partinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde iş birliği yaptığını hatırlatarak, “İyi Parti Sivas Belediye Başkan adayı olan zatın hadsizliğini başta İyi Parti’ye gönül veren vatandaşlarımıza, sonra değerli Sivaslılara ve aziz milletimize havale ediyoruz” dedi. Ceylan’ın sözleri tartışılırken, Temel Karamollaoğlu’nun dün Meral Akşener’i telefonla aradığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Karamollaoğlu, Akşener’e iddia edilen sözlerle ilgili, “Böyle bir ifadem hiçbir zaman olmadı” ifadesini kullandı. Dünkü telefon görüşmesini İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu da T24’e doğruladı.