Gündem

Karar yazarı Çakır: Başsavcı Uçar'ın HSK'ya gönderdiği bilgilendir yazısı bir başsavcının isyanı

17 Ekim 2023 09:28

Karar yazarı Elif Çakır, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar'ın Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSK) gönderdiği yargıdaki 'usülsüzlükleri' anlatan  bilgilendirme ve suç duyurusu niteliğindeki 24 sayfasındaki yazıyı işaret etti. Söz konusu bilgilendirme yazısına ilişkin 'şaşırmadığını' söyleyen Çakır, "Ülkemizde rüşvet alan savcıların, hakimlerin de bulunduğu bilinmeyen bir husus mu? Polislerin, medyanın, yargıçların, iktidar siyasetçilerinin yer aldığı FETÖ borsası bilinmeyen bir şey mi? Usulsüz tahliye kararları veren hakimler yok mu?" dedi.

Çakır, "Bakalım HSK ne yapacak?" başlıklı köşe yazısına şu sözlerle devam etti:

"Ülkemizde “garip tavırlar sergileyen hakimlerin” olduğunu ilk kez Başsavcı Uçar mı açıkladı? Garip tavırlar sergileyen hâkim ve savcılarımız yok mu? Çok basit bir örnek: Bir Başsavcının damatlığı üzerinde, karısının gelinliği üzerinde nikah masasından kalkıp Cumhurbaşkanını ziyarete gitmesi garip değil mi? Garip elbette. Yüksel Kocaman Ankara Cumhuriyet Başsavcısı olduğu dönemde bu garip davranışı sergiledi ama! Başsavcı Kocaman nikahtan kalktı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Beştepe’de ziyaret etti, Erdoğan çifte düğün hediyelerini taktim etti.

Yargı ve siyasi tarihimizde başka bir örneği var mı?

Var mı, merhum İsmet İnönü’yü, Celal Bayar’ı, Turgut Özal’ı, Süleyman Demirel’i, Ahmet Necdet Sezer’i hatta Kenan Evren’i Çankaya köşkünde damatlığı üzerinde ziyaret eden bir başsavcı örneği?...

Başsavcı Uçar’ın HSK ve Adalet Bakanlığı’na gönderdiği bilgilendirme yazısı, bir başsavcının isyanı, feryadı aslında."

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN-Adliye çürürken seyrediyoruz

TIKLAYIN-Çürümek: Yargıda temiz eller mi, güç savaşları mı?

TIKLAYIN-Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Başsavcının "adliyede rüşvet çarkı" ihbarı için soruşturma başlatıldı