Gündem

Karar yazarı Oğur: CHP'li Burcu Köksal durup dururken Özgür Özel'in katıldığı mitingde o çıkışı yapmadı

"Türkiye’de olan her şey İstanbul seçimleri için yaşanmıyor"

09 Mart 2024 08:34

Karar gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, DEM Parti'nin en düşük oy aldığı 10 kentten biri olan Afyon'da CHP adayı Burcu Köksal'ın "Seçildiğimde belediyenin kapıları DEM Parti hariç her partiye açık olacak" sözlerine işaret ederek, "Neredeyse bütün yerel seçim tartışması DEM’li cümleler ve CHP’ye suçlamalarla geçiyor. Yani CHP’li Burcu Köksal, durup dururken Özgür Özel’in katıldığı mitingde o çıkışı yapmadı. O sözlerle bu iddialara, suçlamalara üst perdeden bir cevap vermiş oldu" diye yazdı.

"CHP bu sözlerin rahatça söyleyebilecek insanların çoğunlukta olduğu bir parti" diyen Oğur, "Bir yerlerden dikişler patlayıveriyor. Ayrıca Türkiye’de olan her şey İstanbul seçimleri için yaşanmıyor.

Afyon diye bir il var, orada da seçimler oluyor, oradaki insanlardan İstanbul’daki DEM’li Kürt seçmenleri ürkütmemelerini bekleyen hassas kalpler için de Türkiye’de siyaset bir cehennem olabilir" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Ne olmuştu?

Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, 6 Mart'ta Afyonkarahisar Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında yaptığı konuşmada, "Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları, DEM Parti hariç bütün siyasi partilere açık olacak" dedi.
Köksal'ın bu açıklamasına gelen tepkilerin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Uşak mitinginde konuyla ilgili, “Dil sürçmesi yaşandı. Afyon Belediyesi de Uşak Belediyesi’nin kapıları da herkese açık” ifadelerini kullandı.
Köksal ise X hesabından yaptığı paylaşımla, mitingdeki sözlerinin arkasında durdu; “Ben Suriyeliler amasız fakatsız lakinsiz Afyonkarahisar’dan göndereceğim diyorum, Akp mevcut işçileri çıkaracak PKK’lıları işe alacak diyorlar; ben emeklilere 4 ay doğalgaz ve Afjet konusunda destek vereceğim diyorum, belediyeyi DEM’lilerle yönetecek diyorlar; rantsal dönüşüm değil garip gurabaya bedelsiz ev yapacağım diyorum, gizli kapılar ardında demlilerle görüşüyor diyorlar. Açık ve net Afyonkarahisarı demlilerle ve hüdaparlılarla yönetmeyeceğim… Net…."
CHP ise kurumsal X hesabından yaptığı paylaşımda, partinin konuyla ilgili görüşlerine açıklık getirerek, “Türkiye'yi kimlikler üzerinden ayrıştıran kutuplaştırıcı siyasetin karşısında” tüm halkı kapsayan ve kucaklayan bir siyasetin kurulacağı belirtti; “Bugün yönetmekte olduğumuz ve 31 Mart 2024'ten itibaren yönetmeye başlayacağımız tüm belediyelerimizin kapıları herkese sonuna kadar açık olacak, tek bir yurttaşımız dahi kimlikleri nedeniyle haklarından ve kamu hizmetlerinden yoksun bırakılmayacaktır.”
DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise X hesabından Köksal'a yanıt vererek, "Bizim belediyelerimizde kapımız herkese açık" dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da Bakırköy Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmasında “Ben CHP'liyim ama ben bu partiye, bu partililere değil, bu şehrin her insanına hizmet ediyorum; her siyasi görüşten olan insanına. Öyle, 'ben belediye başkanı olursam, şu partilileri belediyeye almam, şu partililer hariç şunlarla görüşürüm, diyen ya kendine başka bir iş bulacak, ya da başka parti bulacak onu söyleyeyim” ifadelerini kullandı.
Tepkilerin arından Köksal, sosyal medya hesabından konuya ilişkin olarak yeni bir paylaşımda bulundu; “Seçim süreci boyunca söylediğim gibi AKP’nin yalanlarına iftiralarına montaj videolarına karşı söylemim nettir. Belediye Başkanı olduğumda belediyeyi DEM ve HÜDA-PAR ile yönetmeyeceğim. Belediye başkanı olduğumda belediyenin kapısı etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyetine vatandaşlık bağı ile bağlı olan bu ülkeyi seven bu ülkenin birlik bütünlüğünü savunan herkese ardına kadar açık olacaktır” dedi.