Gündem

Karar yazarı Taşgetiren: İslam ülkeleri yöneticileri, kaç yıllık bir periyodda dünyanın başarılarını konuştuğu bir dönem geleceğini öngörmektedirler?

22 Ekim 2023 09:33

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, İsrail'le çatışmada olan Gazze'de yaşananlara işaret ederek, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde İSEDAK toplantısında "Bugün İslam coğrafyasında yüz milyonlarca insan, gıda kıtlığından ve yetersiz beslenmeden mustariptir. 57 İslam ülkesinin yaklaşık yarısı, BM’nin en az gelişmiş ülkeler listesinde yer almaktadır.” sözlerini anımsatarak, "Mesele ihyaya, inşaya, dirilişe bir yerlerden başlamak gerekliliği idi. 2002’den 2023’e… Türkiye ve İslam dünyasında iç enerjiler nereye aktı acaba? Niye biz hep mazlûmiyetleri konuşmak ya da bir şeylere gücümüzün yetmediğine hayıflanmak zorundayız ve bunu daha kaç yıllar yapacağız?" dedi.

Taşgetiren, "İçinden çıkamadığımız çember" başlıklı köşe yazısına şu sözlerle devam etti:

"Şimdilerde sayın Gül’ün ne hissettiğini merak etmekteyim.

Halen İslam ülkelerini yöneten kadrolar, mesela kaç yıllık bir periyodda dünyanın İslam ülkelerinin başarılarını ve insanlığa katkılarını konuştuğu bir dönem geleceğini öngörmektedirler?

Mesela Birinci Dünya Savaşı yıkılışından bu zamana geçen 100 yıllık aralığa sığan yeniden inşa hedefi bundan mı ibaretti?

Gazze acıları bunları düşünme fırsatı olsun mu ne dersiniz?"