Gündem

Kasap kira derdinde: Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı, 25 yıllık dükkânından çıkarılıyor

21 Temmuz 2023 09:47

Antalya'nın Dokuma semtinde kasap dükkanı işleten Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Federasyon Başkanı Osman Yardımcı, 25 yıldır kiracı olarak bulunduğu dükkândan çıkarılmak istendiğini, esnafların yüksek kiralar yüzünden zorlandığını söyledi.

HaberTürk'ün haberine göre; 3 bin 300 lira kira ödediği dükkânın sahibinin, kendi işletmesini kuracağı gerekçesiyle mahkemeye gittiğini söyleyen Yardımcı, mahkemenin dükkândan çıkması yönünde karar verdiğini ifade etti.

Dükkân sahiplerinin kiraları düşük bularak esnafları dükkânlardan çıkardığını kaydeden Yardımcı, "Antalya Dokuma'da sadece benim gördüğüm beş esnaf, kiralar yüzünden dükkânları boşalttı. Belki tümünü gezsek daha fazladır. Dükkân sahipleri 20 bin lira kira istiyor. Esnaf, nasıl 20 bin lira kira ödesin?" dedi.

Yardımcı, yaşadığı süreçle ilgili, "Ben aşağı yukarı 25 senedir bu dükkândayım. En son 3 bin 300 lira ödüyordum, stopaj vs. ile 4 bin 500 lira ödeme yapıyorduk. Mahkemeye verdiler, çıkan ilk karar dükkânı boşaltmam yönünde. Üst sınır yüzde 65 olmasına rağmen ben 10 bin lira teklif ettim. Kabul etmediler. Bütün esnaflar aynı durumda. Mahkemenin de gelip bakması lazım bu adamın dükkânında ne var, ne yok, nasıl mağdur oluyor diye" dedi.

Yardımcı, dükkânı boşaltıp başka bir dükkâna geçmesi halinde 500 600 bin lira zarar edeceğini belirtti.

TIKLAYIN - Konut fiyatları astronomik seviyede: Şişli'de 650 bin liraya kiralık daire!