Ekonomi

Kaskoda mesleğe özel indirim; hangi mesleklere yüzde kaç indirim uygulanıyor?

İndirimden faydalanan meslek grupları riski düşük gruplardan seçiliyor

16 Ocak 2024 07:21

Sigorta şirketleri riski düşük meslek gruplarında yer alan müşterilerinin kasko poliçelerine yüzde 35'lere varan indirimler uygulamaya başladı.

Sigorta şirketleri son yıllarda özellikle kasko branşında seçilmiş bazı meslek gruplarında çalışan müşterilerine özel fiyat indirimlerini hayata geçiriyor. Ağırlıklı avukat, mimar, mühendis gibi beyaz yakalılar ve öğretmen, öğretim üyesi, kamu çalışanı ve emeklilerini hedefleyen sigorta şirketleri, gruplara göre yüzde 10 ile yüzde 35 arasında indirimler uygulamaya başladı.

Dünya gazetesinin haberine göre; sektör çok dillendirmese de indirimden yararlanan bu meslek grupları kaza oranı düşük dolayısıyla riski düşük olan gruplardan seçiliyor.

Hangi sigorta şirketi ne uyguluyor?

Anadolu Sigorta: Firma Birleşik kasko, konut, sağlık ve ferdi kaza sigortası branşlarında mesleklere özel indirimler uyguluyor.

Anadolu Sigorta’nın uyguladığı indirimler ise şöyle; üniversite-akademik ve idari personel; yüzde 5-35, Noter ve emekli noterler; yüzde 10-35, Barolar Birliği’ne kayıtlı avukatlar yüzde 15-35, Sigorta Denetim Elemanları Derneği üyeleri yüzde 5-35, THY çalışanı ve emeklileri yüzde 10, TC Merkez Bankası çalışanları ve Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfı çalışanı yüzde 5-30, sağlık çalışanları yüzde 5-35, mimarlar yüzde 5-35, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası üyeleri aynı zamanda eşleri ve çocukları yüzde 5-35, İşBankası “İşim Kart” ve “TİM Kart” sahipleri yüzde 5-35, Ankara Üniversitesi akademik ve idari personeli yüzde 10-35.

Allianz Türkiye: TSK mensubu ve eşlerine yüzde 20, öğretmenlere, üniversite öğretim üyelerine, polislere, eczacılara, mülki idare personeline ve yargı mensuplarına yüzde 15, memurlara yüzde 15. -

Generali Sigorta: Öğretmenlere yüzde 35.

Hepiyi Sigorta: Öğretmen, Akademisyen, Anonim Şirket çalışanları, kamu personeli, askeri personel.

Ray Sigorta: Devlet memurları yüzde 25, serbest muhasebeci ve mali müşavirler yüzde 15, Anonim Şirket çalışanları yüzde 25, eczacılar yüzde 15, emekliler yüzde 15, hakim ve savcılar yüzde 15, mühendisler yüzde 15, öğretmenler ve öğretim görevlileri yüzde 25, sağlık çalışanları yüzde 15, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları yüzde 25’e varan indirimlerden faydalanabiliyor.