Dünya

Kaybettiği bebeği ölü bulundu, "sarhoştum" dedi

13 Mart 2024 09:34

T24 Dış Haberler

ABD'nin New York eyaletinde 24 yaşındaki bir annenin, kaybettiğini söylediği 11 aylık kızı bir elektrik santralinde ölmek üzere olarak bulundu. Kadının, bebek bulunmadan saatler önce sosyal medyada "sarhoş" olduğuna dair paylaşımlar yaptığı öne sürüldü.

24 yaşındaki Persia Nelson, bir arama ekibi tarafından General Electric fabrikasındaki bir elektrik tünelinde ölü bulunan 11 aylık kızı Halo Branton'un ölümüyle ilgili cinayet suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. 

The Times Union'a göre, GE fabrikası personeli polise, "çocuğunu kaybettiğini ve oraya nasıl geldiğini hatırlamadığını söyleyen bir kadın bulduğunu" söyledi.  Yetkililerin bildirdiğine göre, 11 aylık bebek, dronlar ve polis köpeklerinin de dahil olduğu, 12 saatlik gece aramasının ardından bulundu. 

Yetkililer, hipotermiden ölen Halo için kurtarma çalışmalarının çok geç gerçekleştiğini söyledi. Cinayet ve kasıtsız adam öldürme suçlamalarıyla karşı karşıya olan anne, 500 bin dolar nakit ve 1 milyon dolar kefaletle tutuklandı. 

Halo'nun babasıyla akraba olduğunu söyleyen bir kadın, gazeteye, adamın bebeğin velayeti için mücadele içinde olduğunu ve ailece yas tuttuklarını söyledi.