Gündem

Kılıçdaroğlu: Muharrem İnce, genel başkanlığı bırakabileceğimi düşündüğüm biriydi ama...

CHP'nin Parti Meclisi (PM)'nin toplantısı 8 saat sürdü

30 Ağustos 2018 03:10

CHP’nin 24 Haziran seçim sonuçlarını da masaya yatırdığı Parti Meclisi (PM) toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 24 Haziran seçimlerinde partinin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce'ye yönelik açıklamaları damga vurdu.

Alınan bilgiye  göre Kılıçdaroğlu, İnce için, “Genel Başkanlığı bırakabildiğimi düşündüğüm ve gördüğüm birisiydi ama yaşanan süreçlerde partiyi daha sıkıntılı sürece götürebileceğini değerlendirdim” dedi.

24 Haziran seçimlerinden sonra yaşanan tartışmaların İnce’nin genel başkanlığı konusunda kendisine güven vermediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, meşhur yemekle ilgili de konuştu.

Eşlerle yenilen yemekte İnce’nin kendisine onursal başkanlık teklifinde bulunduğunu, “Bana onursal genel başkanlık teklif etti. Bunu yapmayacağımı söyledim” diye anlatan Kılıçdaroğlu, İnce’nin genel başkanlığında partinin toparlanmadan bir hafta içinde dağılacağını söylediği öğrenildi.

“Biz yerel seçimleri kazanacağız”

CHP’nin üç saati ODTÜ’lü bir ekip tarafından seçim sonuçlarına ilişkin analizin yapıldığı toplantıda sandık ve mahalle bazlı sonuçlara ilişkin sunum yapıldı. PM üyelerinin tamamına söz aldı. Alınan bilgiye göre, olağanüstü kurultay için imza veren Parti Meclisi üyeleri, ‘başarısızsınız’  dedikleri genel başkan Kılıçdaroğlu'ndan görevden ayrılması talebinde bulundu. Bu sözler toplantıda gerginlik çıkarırken kurultay için imza veren eski Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ile Grup Başkanvekili Engin Özkoç arasında tartışma çıktığı öğrenildi.

"Boykotu düşünen varsa..."

Kılıçdaroğlu’nun parti içindeki küskünlerin seçimi boykot edeceği iddialarına boykot etmenin AKP’ye oy vermek olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu’nun, “Böyle düşünenler varsa boykot edeceğine gitsin, doğrudan AKP’ye oy versin” dediği belirtildi.

Toplantıda,  Kılıçdaroğlu, CHP’nin yerel seçimleri kazanacağını ve gelen anket sonuçlarının da bunu gösterdiğini söyledi.