Politika

Kılıçdaroğlu'ndan Kobani kararlarına tepki: Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı

"Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadar"

16 Mayıs 2024 21:48

T24 Haber Merkezi

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Kobani davasının karar duruşmasında açıklanan ağır cezalara tepki gösterdi. Selahattin Demirtaş'a toplam 42 yıl, Figen Yüksekdağ'a ise 30 yıl 3 ay hapis cezası verildiği açıklanan karara tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı. Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadardır" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Kobani davasında karar: Demirtaş'a 42 yıl, Yüksekdağ’a 30 yıl 3 ay ceza! | Kışanak ve Tuncel'e tahliye, Tan ve Bilgen’e beraatKobani Davası kararları: Kime ne kadar ceza verildi?

Daha önce mevcut genel başkan Özgür Özel'i “Sarayla müzakere değil mücadele edilir” sözleriyle eleştiren Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı Kobani paylaşımında, "Dikta rejimleriyle el sıkışılmaz ve sistemin aparatı olunmaz!" ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımının tam metni şöyle:

"Adalet terazisi bugün bir kez daha kırıldı…

Yasama, yürütme ve yargının tek bir adama teslim edildiği her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de maalesef hak arama kapısı haklıya ve mazluma kapalı, diktatörlerin çıkarlarına ve yakınlarına hizmet eder hale geldi.

Hiç kimse unutmasın, bugün verilen bütün kararların geçerliliği otoriter hükümetin iktidar süresi kadardır. Vicdanlarda ve milletimiz nezdinde bu kararların hiçbir hükmü yoktur.

Bunun içindir ki dikta rejimleriyle el sıkışılmaz ve sistemin aparatı olunmaz!

Bütün bu olanlar normal değildir, vicdani de ahlaki de değildir. Otoriter yönetimle mücadele etmek bu yoldaki tek seçeneğimizdir. Bütün demokratların bu gerçeği görmesi gerekir.

Biz pes edersek, milletimizin ensesindeki tokat daha katmerli olur.

Unutmayalım: Başka Türkiye yok!"