Dünya

Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi, Türkiye'ye geliyor

Varhelyi'nin AB-Türkiye ilişkilerinin ele alınacağı ziyaretinde, üst düzey temaslarda bulunması bekleniyor

04 Eylül 2023 16:29

T24 Dış Haberler

Dışişleri Bakanlığı, Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi'nin 5-7 Eylül'de Türkiye'ye bir ziyaret gerçekleştireceğini duyurdu.

Komiser Varhelyi'nin üst düzey temaslarda bulunacağının da duyurulduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Komşuluk ve Genişlemeden sorumlu AB Komiseri Oliver Varhelyi 5-7 Eylül 2023 tarihlerinde ülkemize bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Sayın Bakanımız ve Komiser Varhelyi 6 Eylül günü biraraya gelerek, Türkiye-AB ilişkilerini tüm boyutlarıyla ele alacak, ayrıca bazı bölgesel ve küresel hususlarda görüş alışverişinde bulunacaklardır"

Erdoğan, AB üyelik süreciyle ilgili olumlu mesajlar vermişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından Türkiye dönüşünde uçakta Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Erdoğan, "Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecimizin yeniden canlandırılması noktasında olumlu bir kanaat hakim. Türk ekonomisine çarpan etki yapacak Gümrük Birliği'nin güncellenmesi müzakerelerini de hızlandıracağız. Vize serbestisinde de mesafe alacağımıza inanıyorum" demişti.