Gündem

Korkusuz yazarı Ataklı: 10 yıl önceki “Gezi kompleksine” kapıldılar

01 Mart 2023 09:30

Korkusuz yazarı Can Ataklı, Kahramanmaraş merkezli depremlerde halkın dayanışmasıyla birlikte yapılan, “Devlet nerede?” eleştirilerinin iktidarda endişe yarattığını söyledi. Ataklı, maçlardaki, “Hükûmet istifa” sloganlarının iktidarda derin bir öfkeye neden olduğunu belirterek, “10 yıl önceki, 'Gezi kompleksine' kapıldılar. Ne bitmeyen bir korkudur bu Gezi kardeşim” diye yazdı.

Ataklı’nın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Deprem felaketi boyunca fedakâr milyonlarca insan canla başla çalışırken, depremzedeye biraz olsun yardım edebilmek için çırpınırken iktidar ve medyasının tek derdi şu sloganı milletin beynine kazımaktı. ‘Devlet, yani AKP iktidarı, asrın felaketinden başarı ile çıktı’. Bu uğurda başta AKP Genel Başkanı olmak üzere iktidar yetkilileri ve emirlerindeki medya kalemşorları 'imdat' çağrısı yapanlara, 'Devlet nerede?' diye çığlık atanlara, 'yardımların yetişememesine' öfkelenen herkese ağır hakaretler yağdırdılar.

Maçlarda, ‘Hükûmet istifa’ sloganlarının yükselmesine de hem derin bir öfke duydular hem de yine 10 yıl önceki 'Gezi kompleksine' kapıldılar. Ne bitmeyen bir korkudur bu Gezi kardeşim.

Milletin her tepkisini provokasyon, kurgu, karanlık güçlerin oyunu olarak nitelemekten bir türlü vazgeçemediler. Hep mağdurlar, hep hedefteler, hep düşmanlıklara maruz kalıyorlar. Bir kere de oturup 'Acaba bizde de bir hata var mı?' diye düşünmek neden akıllarına gelmez? Hoş hatayı gördüklerinde bile özür dilemek yerine, 'Helallik istiyorum' diyorlar orası da başka tabii.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.