Gündem

Kulis: AKP içinde “kampanya” gerginliği

Erdoğan eleştirilere “Bu aşamadan sonra yapılabilecek bir şey yok” diye yanıt vermiş

17 Nisan 2023 11:59

AKP içerisinde seçim kampanyası yürüten ekip ile genel merkez arasında kampanya eleştirisi baş gösterdiği ileri sürüldü.

Gazete Pencere’de yer alan kulis habere göre, 14 Mayıs seçimleri için AKP’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kampanyalarının ana yürütücüsü Ertan Aydın ve ekibinin yürüttüğü kampanya parti içindeki ağır toplardan sert eleştiriler aldı. Aktarılana göre, Aydın ve ekibi, Ankara’nın Çukurambar bölgesindeki Next Level’da büyük bir ofiste çalışmalarına başlamıştı. AKP’nin seçim beyannamesi de Aydın ve ekibi tarafından bu ofiste hazırlandı. 6 Şubat depremi öncesi çalışmalarını büyük oradan tamamlayan ekip, deprem sonrası Erdoğan’dan gelen talimatla tüm çalışmaları bir köşeye bırakmıştı. Yeni bir kampanya çalışması başlatan ekip, ağırlıklı söylemi deprem üzerinden kurarak, “yeniden inşa” söylemi ön plana çıkarma kararı aldı. Gelinen aşamada, kampanya süreci için belirlenen sloganlar, parti içindeki uzmanlık alanı iletişim olan yöneticilerde rahatsızlık yarattı.

"Bu aşamadan sonra yapılabilecek bir şey yok” 

“Doğru zaman doğru adam” sloganının katkıdan ziyade zarar vereceğini düşünen partililer, sloganın seçiminin yanlış olduğu düşüncesini Erdoğan ile de paylaştı. Kampanyadaki başka eksikliklerin de olduğunu düşünen partililer, buna ilişkin itirazlarını Erdoğan’a iletti. Kampanyanın muhalefete alan açabileceği eleştirisi Erdoğan ile de paylaşıldı. Erdoğan’ın ise “Bu aşamadan sonra yapılabilecek bir şey yok. Hep birlikte bu kampanyaya yükleneceğiz” dediği ve ekipler arasında uyumlu çalışma istediği öğrenildi.

Aydın ve ekibinin de gelen eleştirilere karşı, “Bu seçimi biz kazandıracağız” dediği ifade edildi.