Seçim 2024

Kulis: CHP’deki bazı önemli isimler içten içe İstanbul'un kaybedilmesini istiyor!

"İstanbul’u yeniden yağma düzenine sokmayı arzulayanlar vardı"

16 Şubat 2024 06:35

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, kulis haberinde CHP'deki bazı önemli isimlerin İstanbul'da seçimi kaybedilmesini istediğini belirterek, "CHP koridorlarını uzun yıllardır soluyan bir isimden duydum bunu. Ne üzücü bir iddiaydı. Ülkenin kurucu partisinde sırf istediği koltuğa oturmak için, İstanbul’u yeniden yağma düzenine sokmayı arzulayanlar vardı.

Kırgınlıkların, suçlamaların ve istifaların vaatlerden daha çok konuşulduğu bir seçim süreci yaşıyor CHP. Parti içinde hangi cepheden biriyle konuşsam, en büyük ortak noktaları memnuniyetsizlik. İşin daha acı yanı, yaşanan mutsuzluğun kaynağı memleketle değil parti içindeki güç dengesiyle ilgili" diye yazdı.

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'a yerel seçim sonrası olağanüstü kurultay iddialarını yönelten Pehlivan, "Bu partide 13 sene boyunca kaç seçim kaybedildi? Kim kaybettiği için kurultayı topladı? Bakın, İstanbul’dan Ankara’ya kadar tüm illeri yine alacağız. Ona rağmen kurultaya gitmek isteyenler olacaktır. İşte tüzük orada" yanıtını köşesine taşıdı.

Yazının tamamı için tıklayın...