Gündem

Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımızın karizmasının gölgesinde bir yere gelmeye çalışanlar…

"Seçimden sonra yeni bir dönem başlayacak"

03 Aralık 2018 16:41

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Artık Cumhurbaşkanımızın karizmasının gölgesinde bir yere gelmeye çalışanların değil, gerçekten toplumda bir karşılığı olan isimleri tercih ediyoruz" dedi.

Numan Kurtulmuş, Best FM’de Ufuk Karcı’nın sorularını cevaplandırdı. Kurtulmuş, yerel seçimlerin, yeni hükümet sistemindeki ilk seçim olması bakımından önemli olduğunu vurgularken, “Seçimi geçtikten sonra, kemiksiz bir 4 yıl sadece hizmetin konuşulacağı yeni bir dönem başlayacak” dedi.

Kurtulmuş, aday belirleme sürecinde dikkat edilecek kriterleri sıraladı. Kurtulmuş, “Artık Cumhurbaşkanımızın karizmasının gölgesinde bir yere gelmeye çalışanların değil, gerçekten toplumda bir karşılığı olan, politik duruşu olabilecek isimleri tercih ediyoruz. İllerin önemli bir kısmı bitti. Şimdi, ilçelerde de bitirmek üzereyiz” dedi.

Üç dönem kuralının uygulanacağını yeniden hatırlatan Kurtulmuş, “İstisnalar olabilir. Çok başarılı gördüğümüz bir ismi bir ihtimal başka bir ilçede; az bir ihtimal, bulunduğu yerde devam edebilir. Tabii, başka bir noktadan değerlendirilecek arkadaşımızın, gideceği ilçedeki demografik-hemşericilik durumuna dikkat ediliyor. Tercihimizi bu şekilde de yapacağız” ifadelerini kullandı.