Ekonomi

Kurumsal Risk Yönetimi Derneği “10. Global Riskler Zirvesi” düzenledi: İş dünyası odağına risk yönetimini almalı

14 Şubat 2024 12:25

Kurumsal Risk Yönetimi Derneği’nin her yıl gerçekleştirdiği “Global Riskler Zirvesi”, bu yıl Hedefler İçin İş Dünyası Platformu (B4G) iş birliğiyle düzenlendi. Düzenlenen panel ve oturumlarda, iş dünyasında dayanıklılık, kurumsal risklerin yönetiminde sigorta ve kurumsal risk yönetişimi konuları ele alınırken “İş dünyası odağına risk yönetimini almalı” dendi. Yurt içi ve yurt dışından önemli konuşmacıların yer aldığı etkinlikte, iş dünyası, kamu ve toplumun hep birlikte hareket etmenin gereğine dikkat çekildi.

Sabancı Kuleleri Hacı Ömer Sabancı Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğin teması, Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü nedeniyle ‘Afetler Odağında İş Dünyasında Dayanıklılık’ olarak belirlendi.

 "Risklerin çözümü için toplu bir eylem ve iş birliği gerekiyor"
6 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası özellikle iş dünyasının büyük bir sınav verdiğine dikkat çeken KRYD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Akdoğanlar, “Afetler, ekonomik problemleri de, sosyal sorunları da, altyapı sorunlarını da, salgınları da tetikleyebiliyor. İş dünyasının, sivil toplum kuruluşlarının, kamu ve yerel yönetimler ile birlikte toplumun da bu risklerin çözümünde iş birliği içinde hareket etmesi önemli. Çoklu krizler çağında dayanıklı yapılar kurabilmede risk yönetimi kritik bir role sahip” dedi.

"Risklere karşı dayanıklılık artmadığı müddetçe kalkınmamız mümkün görünmüyor"

Hedefler için İş Dünyası Platformu Yönetim Kurulu Başkanı İrem Oral Kayacık, açılış konuşmasında “İşletmelerin taşıdığı riskler her geçen gün daha kompleks hale geliyor. Afetler başta olmak üzere işletmelerin karşı karşıya olduğu risklere yönelik dayanıklılığı artmadığı müddetçe kalkınmamızın önündeki sorunları aşmamız pek mümkün görünmüyor. Bu nedenle büyük şirketlerin tüm tedarik zincirlerine odaklı bir iş sürekliliği ve dayanıklılık politikası geliştirmesi, büyük şirketlerin daha küçük ölçekli işletmelere yol gösterici ve destekleyici bir yaklaşım benimsemesi mesajımızı vurgulayarak yineliyoruz” ifadelerini kullandı.