Gündem

Kurye Yunus Emre Göçer’in eşi: Polislere “Dokunulmazlığım var” demiş; kamera kayıtları için gittiğimiz karakolda “Burada öyle bir dosya yok” dediler

12 Aralık 2023 09:20

Somali Cuhmurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud’un ölümüne sebep olduğu motokurye Yunus Emre Göçer’in eşi Öznur Göçer, olay anında yaşananları anlattı. Mohamud’un olay yerinde telefonda birileriyle konuştuğunu ve polislere “Diplomatım, dokunulmazlığım var” dediğini söyleyen Öznur Göçer, kaza akşamı kamera kayıtlarını izlemek için gittikleri karakolda ise kendilerine “Burada öyle bir dosya yok” dediklerini söyledi.

Öznur Göçer, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı:

- Size kimler intihar ettiğini söyledi?

Eşimin arkadaşları hastane önünde polislere dedi ki, “Görüntü yok, siz neye göre bu kaza tutanağını tutuyorsunuz?” Çünkü motor elektriği kesilince arkadaşlarına alarm gidiyor, kaza yaptı diye. Polis diyor ki “Önce kaldırıma çarptı, sonra da konsolosluk aracının önüne atladı.” Bu ne demek? İntihar değil mi? Arkadaşları dedi ki “İntihar olduğunu nereden biliyorsunuz? Orada kaldırım da yok!”

- Yaşananları nasıl yorumluyorsunuz?

Olay şöyle gerçekleşiyor: Hızlı şekilde geliyor. Eşim sağ şeritte gidiyor. Bir kere vuruyor. Kask kafadan fırlıyor ve yere düşüyor. Kafasından darbe alıyor. Arabayla üstünden geçiyor. 250 metre ileride duruyor, olay yerine geri geliyor. Elinde telefonla konuşuyor. Büyük ihtimalle birilerini aradı ya da polisleri ayarladı. Şöyle demiş: “Diplomatım, dokunulmazlığım var.”

- Halbuki değil.

Evet. Konsolosluk aracını kullanması bile yasak! Bu arada eşim için “Kaskı yokmuş” dediler. Evde bile kaskıyla dolaşıyor. Çünkü kask içinde ‘intercom’ var. Direkt telefondan bağlanıyor.

- Karakoldan bırakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir şekilde kapatıldı diye düşünüyorum. Kaza akşamı karakola gittik, kamera kayıtlarına bakalım dedik. Dediler ki “Burada öyle bir dosya yok.”

Ben sağa çekip telefonla konuştuğu iddiasına da inanıyorum. Bu adam profesyonel. Tır şoförü bu. Oğlumuzun otizm eğitiminden kaynaklı motorculuk yapıyordu.

- Katilin kaçmış olmasına ne diyorsunuz?

Eğer savcı ve polis görevini yapsaydı kaçamayacaktı. En azından bir gün tutsalardı olaylar değişecekti.

- Şimdi durumunuz nedir?

Oğlumuzun tedavisi yok. Ömür boyu eğitim... Şu an oğlumun konuşması iyice durdu. Baba otoritesi yok. Kimseyi dinlemiyor, vurmaya başladı. Kötü durumdayız.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.


TIKLAYIN - İddia: Nöbetçi savcıya kaza görüntüleri gönderildi, yine de Somali Cumhurbaşkanı’nın oğluna ilişkin kararı değişmedi

TIKLAYIN - Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlunun ölümüne sebep olduğu kuryenin eşi: Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi!

TIKLAYIN - İsmail Saymaz: Milliyetçi gençlere azılı haydut gibi muamele eden yargı, ne acıdır ki Somali Cumhurbaşkanı’nın katil ve yalancı oğlunun önüne yatıyor!