Dünya

Kuzey Kore, Güney Kore sınırından kaçak bir şekilde geçerek ülkeye sığınan ABD askeri Travis King'i sınır dışı edecek

King'in nasıl, ne zaman ve nereye sınır dışı edileceğiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi

27 Eylül 2023 14:03

T24 Dış Haberler

Kuzey Kore, geçen Temmuz ayında bir tur sırasında Güney Kore sınırından kaçan ABD askeri Travis King'i sınır dışı edeceğini açıkladı. 

Devlet haber ajansı KNCA, Pyongyang'ın King'i, "yasadışı" girişiyle ilgili soruşturmasını tamamladıktan sonra onu sınır dışı edeceğini duyurdu. Ancak King'in nasıl, ne zaman ve nereye sınır dışı edileceğiyle ilgili herhangi bir bilgi verilmedi. 

TIKLAYIN | Kuzey Kore: Sınırı izinsiz geçen ABD'li asker, ırkçı muamele nedeniyle ülkemize sığınmak istedi

KCNA, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ndeki ilgili organ, cumhuriyet topraklarına yasadışı yollardan giren ABD askeri Travis King'in cumhuriyet yasalarına uygun olarak sınır dışı edilmesine karar verdi" dedi.

King'in geçişinden bu yana kendisinden hiçbir haber alınamadı ve sağlık durumuyla ilgili hiçrbir ayrıntıya da yer verilmedi. 

King, Güney Kore'yi ve Kuzey Kore'yi birbirinden ayıran Askerden Arındırılmış Bölge'de (DMZ) rehberli bir turdayken gruptan ayrılmış ve sınırı koşarak geçmişti. King, daha önce Güney Kore'de saldırı suçlamasıyla iki ay tutuklu kaldıktan sonra 10 Temmuz'da serbest bırakılmıştı.

Kuzey Kore, ırkçı muamele nedeniyle sığındığını açıklamıştı

KNCA, daha önceki bir haberinde Travis King'in ırkçı muamele nedeniyle ülkeye geçiş yaptığını iddia etmişti. KNCA haberinde, "Soruşturma sırasında Travis King, ABD ordusundaki insanlık dışı ve ırkçı muamele nedeniyle kötü hissettiği için Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne gelmeye karar verdiğini bildirdi" ifadelerine yer verildi.