Dünya

Lübnan’da Alzheimer hastası adam, eşini uyurken öldürdü

27 Temmuz 2023 15:46

Lübnan’da bir adamın, eşi uykuda olduğu sırada onu silahla vurarak öldürdüğü, yapılan incelemeler sonucu zanlının Alzheimer hastası olduğu sonucuna ulaşıldığı belirtildi.

Arab News’da yer alan haberde, 66 yaşındaki Georges N. İsimli adamın, çarşamba günü saat 02.00 sularında 65 yaşındaki eşi Eline Sassine’yi tüfekle vurduğu tespit edildi. Zanlının, evin başka yerlerine de ateş ettiği bildirildi.

Gözlemciler olay karşısında derin bir şok yaşadıklarını ifade ederken, suçun önceden planlanarak işlenmiş olabileceğine ihtimal vermediler.

Güvenlik güçleri kurbanın cesedini hastaneye naklederken, N. sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

Chabtine Belediye Başkanı Antoine Abboud, "Adam karısını kasıtlı olarak öldürmedi. Adam akıl hastalığından muzdarip; ne yaptığının farkında değil" dedi.

2019'da Beyrut'ta düzenlenen Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesel Alzheimer Hastalığı Konferansı sırasında yapılan bir araştırmada, 2050 yılına kadar dünya genelinde hasta sayısının 153 milyona ulaşabileceği öngörüldü.

Öngörülen artışın temel olarak küresel nüfus artışı, yaşlanan demografik yapı ve sigara, obezite, yüksek kan şekeri ve düşük eğitim seviyesi gibi risk faktörlerine bağlı olduğu düşünülüyor.