Dünya

Lyon'da 7 katlı binada çıkan yangında bir Türk vatandaşı da hayatını kaybetti

7 katlı bir apartmanda çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5'i çocuk en az 10 kişi yaşamını yitirmişti

18 Aralık 2022 09:16

Türkiye'nin Lyon Başkonsolosluğu, Fransa'nın Vaulx-en-Velin banliyösünde 5'i çocuk 10 kişinin öldüğü 7 katlı binada çıkan yangında bir Türk vatandaşının da hayatını kaybettiğini açıkladı. 

Konsolosluğun Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Lyon yakınlarındaki Vaulx-en-Velin kentinde bir binada çıkan yangını üzüntüyle öğrendik. Yangından etkilenmiş olabilecek bina sakini vatandaşlarımızın durumunu, yerel makamlarla eş güdüm halinde yakından takip ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Başkonsolosluk, daha sonra yaptığı paylaşımda yangında bir Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini bildirerek "Vaulx-en-Velin kentinde bir binada çıkan yangında hayatını kaybeden vatandaşımızın kederli ailesine tekrar başsağlığı diliyoruz. Aileyi evlerinde ziyaret edip taziyelerimizi ilettik. Bu elim olayı yerel makamlarla eşgüdüm halinde yakından takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

Fransa'nın Rhone bölgesindeki Lyon kenti yakınlarında 7 katlı bir apartmanda iki gün önce gece yarısı çıkan yangında ilk belirlemelere göre 5'i çocuk 10 kişi yaşamını yitirmiş, 14 kişi yaralanmıştı.