Gündem

UMKE timleri, Malatya'daki depremin ardından bölgede: "Çok şiddetli sarsıntı oldu, hissettiğimiz daha büyüktü"

10 Ağustos 2023 21:20

Güncelleme: 10 Ağustos 2023 21:33

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem; Adıyaman, Şanlıurfa, Elazığ, Kahramanmaraş ve Gaziantep'te hissedildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 21 ambulans ve yedi UMKE timinin görevlendirmesinin yapıldığını söyledi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise, "Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşımız hafif yaralanmıştır” açıklamasını yaptı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Malatya'da saat 20.48'de, 5,3 büyüklüğünde ve yerin 7,0 kilometre derinliğinde deprem meydana geldi.

CNN Türk'te Gece Görüşü programına bağlanan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "Bize intikal eden olumsuz bir şey olmadı. İnşallah bir şey çıkmaz diye düşünüyorum. Dün 4.3 büyüklüğünde bir deprem olmuştu. Bugün de 5.3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Bizim hissettiğimiz daha büyüktü. Malatya milletvekilleriyle birlikte çalışıyoruz" dedi.

"Bu defaki çok şiddetliydi"

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, "Dün de oldu bu ara yine artçı sarsıntılar arttı. Bu defaki çok şiddetliydi. AFAD ve itfaiye ile görüştük. Herhangi bir olumsuz haber almadık. Bir yıkıntı ihbarı yok. Şu an için gözükmüyor. Tabi bir panik havasu hakim" diye konuştu.

"Bir metruk bina yıkıldı, camdan atlayanlar oldu"

Açıklama yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı, "Ekiplerimiz saha taramalarınız gerçekleştiriyor. Şu ana kadar Battalgazi ilçesindeki 1 metruk binada yıkım oldu. Sokaktan geçen 1 çocuğun ayağı kırıldı ve hastaneye intikal ettirildi. Birkaç tane de balkondan atlama vakası mevcut. Ekiplerimiz, sahadaki tarama faaliyetlerini sürdürüyor" dedi. 

"21 ambulans ve yedi UMKE timi görevlendirmesi yapıldı"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Malatya’da 22, Adıyaman’da bir kişi olmak üzere 23 vatandaşımız düşme veya yüksekten atlama sonucu yaralanmıştır. Depremden etkilenen bölge için Malatya’dan 14 Ambulans ve üç UMKE timi, Adıyaman’dan üç UMKE timi, Kahramanmaraş’tan iki ambulans ve bir UMKE timi, Diyarbakır’dan beş ambulans olmak üzere, toplam 21 Ambulans ve yedi UMKE timi görevlendirmesi yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

"Yüksekten atlama nedeniyle 22 kişi yaralandı"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da yaptığı açıklamada, “Malatya ili Yeşilyurt ilçesinde 5,3 büyüklüğünde meydana gelen depremde ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlk belirlemelere göre bir metruk bina yıkılmış ve iki ağır hasarlı bina yan yatmıştır. An itibari ile can kaybımız yoktur. Korku, panik ve yüksekten atlama nedeniyle 22 vatandaşımız hafif yaralanmıştır” dedi.