Gündem

Meclis'e 10 bin metrekare daha yün halı alınacak!

2 ay önce de yine aynı amaçla ihaleye çıkılmış ve 10 bin metrekarelik halı siparişi verilmişti

12 Ocak 2018 11:44

TBMM ana binasının koridor ve merdivenlere halı alımı için ihale açıldı. Toplam 10 bin metrekare olacak halıların rengi ve deseni daha sonra belirlenecek.

İki ay önce de yine aynı amaçla ihaleye çıkılmış ve 10 bin metrekarelik halı siparişi verilmişti. Meclis’in ilk ihalesi, 21 Ağustos 2017’de yapıldı. Yaklaşık maliyeti 2 milyon 40 bin lira olan ihale, TBMM ana binasına koridor ve merdiven halıları alınması üzerine oldu.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre yüzde 100 yün halıların rengi ve deseninin idarece netleştirileceği detayı da şartnamede yer aldı. 5 yıl garanti istenen halıların toplamı 10 bin metrekare olarak belirlendi. İhale, toplam 1 milyon 185 bin TL bedelle 14 Eylül’de sonuçlandı.

 Bir ihale daha açıldı

İşin teslim süresi de 100 gün olarak belirlendi. İşi alan firma, yeni halıları döşerken eski halıları sökecek ve Meclis yerleşkesi içinde bu halıları uygun yere taşıyacak. Meclis, bu ihalenin tamamlanmasının ardından, geçtiğimiz günlerde yeni bir ihale daha açtı.

Daha önceki ihaleyle benzer şekilde, yine TBMM ana binada koridor ve merdivenlere halı alımına yönelik ihale, 6 Şubat’ta yapılacak. Toplam 10 bin metrekare olacak halıların deseni ve rengi yine idarece belirlenecek. Alınacak halılar montaj sırasında şeffaf naylonla kaplanacak, tüm halıların montajı tamamlandıktan sonra da naylonlar sökülerek, temizlikleri yapılacak ve halılar idareye temiz olarak teslim edilecek.