Ekonomi

Mehmet Şimşek'in "locals" ifadesi gündem olmuştu: Bakanlıktan açıklama

22 Nisan 2024 12:13

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ABD'de kullandığı "locals" ifadesi tartışma yaratmaya devam ederken Bakanlıktan konuya ilişkin açıklama geldi. "Locals" sözcüğünün yerel yatırımcıları ifade ettiği belirtildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme yaptığı sırada kullandığı "locals" ifadesi tartışma yarattı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Şimşek'in ifadeleri hakkında açıklama yaptı. Açıklamada, "Ekonomi/finans terminolojisinde yer alan "locals" kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyoruz ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz" denildi.

Şimşek Türkçe'ye "Türk varlıklarına çok güçlü bir ilgi var. Halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerekiyor" olarak çevrilen açıklamasının İngilizcesinde "locals" ifadesini kullanmıştı. Bakanlık bu ifade ile 'yerel yatırımcıların' kast edildiğini açıkladı. Açıklamada,  Konunun uzmanları da terminolojide rutin olarak kullanılan bu kelimenin 'yerel yatırımcıları' ifade ettiğini defalarca belirtmiştir" denildi.