Seçim 2024

Akşener: 'Saraçhane medyası', 'zafer İmamoğlu'nun' diyen gazetecimsiler ölmüş anama sövdüler

Akşener, daha önce de İmamoğlu ve Yavaş için, "Bizi sansürlemek isteyen Beştepe değil Saraçhane! Saraçhane'ye iki kez gittim; o masadan kovuldum, ikisi de korktu, kabul etmedi" demişti

24 Mart 2024 01:14

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'ı eleştiren Meral Akşener, “Dedi ki 'İl, ilçe başkanları İYİ Parti'den istifa ettiler, benimle çalışıyorlar'. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz” dedi. Akşener, İmamoğlu ve Saraçhane mitingi eleştirisini de sürdürerek, "Sayın İmamoğlu'na destek olayım dedim ama bugün tırnak içinde 'Saraçhane medyası' denilen tayfa, yani bugün 'kanım aksa da zafer İmamoğlu'nun' diyen medyamsı, gazetecimsi arkadaşların tümü ölmüş anama sövdüler" diye konuştu. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Afyonkarahisar’da düzenlediği iftar programına katıldı. 2019'daki yerel seçimlerde CHP ile kurdukları Millet İttifakı'nın kazandığı belediyelerde İYİ Parti’nin katkısı olduğunu belirten Akşener, "İstanbul, Ankara, Antalya, Adana gibi belediyelerin alınmasında katkısı olan, faydası olan bir siyasi partiyiz. Enteresan şeyler yaşadık. Sayın İmamoğlu'na İstanbul Belediye Başkanı sandalyesinde otururken bir hukuki ceza çıktı ve ortalık karıştı. Sayın Kılıçdaroğlu Almanya’daydı ben koştur koştur gittim. Sayın İmamoğlu'na destek olayım dedim ama bugün tırnak içinde 'Saraçhane medyası' denilen tayfa, yani bugün 'kanım aksa da zafer İmamoğlu'nun' diyen medyamsı, gazetecimsi arkadaşların tümü ölmüş anama sövdüler" dedi.

TIKLAYIN - Akşener, "Bizi sansürlemek isteyen Beştepe değil Saraçhane!" dedi, Özgür Özel'e çağrı yaptı: Kılıçdaroğlu'na sorun, bize 1 kuruş yardım yapmış mı?

TIKLAYIN - Akşener'den Yavaş ve İmamoğlu çıkışı: Saraçhane'ye iki kez gittim; o masadan kovuldum, ikisi de korktu, kabul etmedi

Muhittin Böcek iddiası

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in 2020 yılında korona virüsüne yakalandığını hatırlatan Akşener, "Uzun bir hastalık süreci geçirdi. Ne kadar insan varsa belediye başkanlığı görevinde olan birer birer geldiler ve dediler ki 'Sen razı olursan CHP razı olacak. Sayın Kılıçdaroğlu'yla da sen konuş'. Bu dediğim Böcek hasta yatağında yatarken. 'Şu kişiyi yerine oturalım'. Ben 'Hayır' dedim. Bunun siyasi bir ahlaksızlık olduğunu söyledim ve yapamadılar. Sonra Allah şifasını verdi Sayın Muhittin Böcek iyileşti ve yönetmeye devam etti" şeklinde konuştu.

Mansur Yavaş'a: Onun adına utandım

"Ankara'da da benzer işler oldu. Yapılan haksızlıkların hemen karşısında olup bu arkadaşların yanına koştuk" diyen Akşener, şöyle devam etti:

"Sonra ne mi oldu? Biz hür ve müstakil girme kararı aldığımızdan itibaren Antalya'da belediye meclis üyelerimizi bizatihi Muhittin Böcek Bey kardeşim birer birer istifa ettirdi. İstanbul'da ne oldu? İstanbul'da da aynı şekilde bazı ilçe başkanlarımız, bazı belediye meclis üyelerimiz hem de bizzat hem partimize hem bana hakaret ve iftira ederek istifa ettirildi, fotoğraflar verildi. En berbatı da Ankara. Hem bütün teşkilatlar ucuna kadar istifa ettirilmek üzere büyük bir gayret sarf edildi. Çok üzüldüm, onun adına çok utandım Sayın Mansur Yavaş çıktı televizyonda dedi ki; 'İl başkanı, belediye meclis üyeleri, ilçe başkanları, ilçe yöneticileri İYİ Parti'den istifa ettiler, benimle çalışıyorlar'. Diğerleri anlamaz ama bu söyleyeceğimi Sayın Mansur Yavaş ve etrafındaki tayfa anlayacaktır. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı asla unutmaz. Allah şahittir, vallahi billahi tallahi ben de unutmayacağım. İyilik yap kötülük bul. Böyle bir sistemden hayır çıkmaz. Onun için İYİ Partili kardeşlerim bunlar bizim için yeni tecrübeler. İnsanlara güvenip, onlar için fedakarlık yapıp karşılık olarak siyasi ahlaksızlık görüyorsanız eğer oraya bir mim koyacaksınız."