Dünya Basınında Bugün

Mescid-i Aksa'sız Ramazan, ABD-İsrail gerilimi, Kraliyet Ailesi'nde Photoshop krizi | Dünya Basınında Bugün

12 Mart 2024 09:55

Galler Prensesi Kate Middleton, üç çocuğuyla çekilmiş fotoğrafını montajladığı için kişisel bir özür yayımladı. New York Times, Ramazan başlarken Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilmeyen Filistinlilerin yaşadıklarını yazdı. Kudüs'te yaşayan 13 yaşındaki Yusuf el-Sıddık, "Çoğu cuma benim yerleşkeye girmeme izin vermiyorlar, ortada hiçbir neden yokken" dedi. eKathimerini, Girit'in güney kıyılarına göçmen akışının hükümet için giderek daha büyük bir endişe konusu haline geldiğini belirtti. ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmelerinin "aylar önce" kesildiğini yazan Bloomberg, iki lider arasındaki gerginliğin kamuoyu önünde tartışmalarıyla gün yüzüne çıktığını ifade etti. 

The Daily Telegraph | Kate, sürpriz geziden önce Photoshop hatası için özür diledi

Galler Prensesi Kate Middleton, üç çocuğuyla çekilmiş fotoğrafını montajladığı için kişisel bir özür yayımladı. 

Kate, "Birçok amatör fotoğrafçı gibi ben de zaman zaman düzenleme denemeleri yapıyorum. Dün paylaştığımız aile fotoğrafının neden olduğu karışıklık için özürlerimi iletmek istedim" açıklamasında bulundu. 

Haftalardır kamuya açık etkinliklere katılmayan Prenses, kocasıyla birlikte Windsor'daki evlerinden çıkarken bir arabanın arkasında fotoğraflandı.


The Independent | Kraliyet baskı altında

Ocak ayında geçirdiği karın ameliyatından bu yana komplo teorilerinin merkezinde yer alan Kate'in tartışmalardan dolayı üzgün olduğu söylenirken, arkadaşları Independent'a doğru olanı yapmak istediğini söyledi.


New York Times | Birçok Müslüman için kutsal yer ulaşılmaz

New York Times, Ramazan başlarken Mescid-i Aksa'ya girmesine izin verilmeyen Filistinlilerin yaşadıklarını yazdı. Kudüs'te yaşayan 13 yaşındaki Yusuf el-Sıddık, "Çoğu cuma benim yerleşkeye girmeme izin vermiyorlar, ortada hiçbir neden yokken" dedi. 

Yusuf, 7 Ekim'den beri ağır silahlı İsrail polisinin koruduğu yerleşkeye sadece iki defa girebildiğini ifade etti. 

NYT, Mescid-i Aksa'ya erişimdeki engellerin özellikle son yıllarda daha da artırıldığını; on yıllardır işgal altında yaşayan Filistinlilerin günlük olarak karşılaştığı sorunlar zincirinin bir parçası olduğunu belirtti. 


eKathimerini | Göçmen akışı, Girit üzerinde baskı yaratıyor

eKathimerini, Girit'in güney kıyılarına göçmen akışının hükümet için giderek daha büyük bir endişe konusu haline geldiğini belirtti. Gazete, Atina'nın Avrupa Komisyonu'ndan müdahale beklediğini ifade etti. Habere göre Girit'e hafta sonu 300 kadar göçmen geldi. Bu sayının son 3 ayda bin 500 civarı olduğu düşünülüyor. 


Moscow Times | Zelenski, Ukrayna'da Rus ilerlemesinin durdurulduğunu iddia etti

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rusya'nın Ukrayna'daki ilerlemesinin "durdurulduğunu" ifade etti ve askerlerinin durumunun geçen aylara kıyasla "çok daha iyi" olduğunu söyledi. 

Fransız kanalı BFM TV'ye konuşan Zelenski, "Bizim komutamız, ordumuz Rusya'nın doğu Ukrayna'da ilerlemesini durdurdu" diye konuştu. 

Washington'daki anlaşmazlıklar nedeniyle Batı'dan Kiev'e silah yardımı akışı yavaşlarken Ukrayna, geçen aylarda cephede baskıyla karşı karşıya kalmış ve Rusya'nın ilerleme kaydettiği görülmüştü. 

Pazartesi verdiği söyleşide Zelenski, "Size şöyle bir taze bilgi verebilirim: Mevcut durum, geçen üç aya kıyasla çok daha iyi" dedi. 


Al Arabiya | Rusya, Umman Körfezi ve Arap Denizi'nde İran ve Çin ile ortak deniz tatbikatı yapacak

Rusya, bir grup savaş gemisinin Umman Körfezi ve Umman Denizi'nde İran ve Çin ile birlikte tatbikatlara katılmak üzere İran'a ulaştığını açıkladı. Savunma Bakanlığı, tatbikatın amacını "deniz ekonomisi faaliyetlerinin güvenliğini sağlamak" olarak açıkladı. 

Tatbikatta; Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Umman, Hindistan ve Güney Afrika donanmalarından temsilcilerin gözlemci olarak görev yapacağı belirtildi.


Bloomberg | Gazze'de ölümler artarken ABD ile İsrail arasında tansiyon yükseliyor

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmelerinin "aylar önce" kesildiğini yazan Bloomberg, iki lider arasındaki gerginliğin kamuoyu önünde tartışmalarıyla gün yüzüne çıktığını ifade etti. 

Bloomberg, iki lider arasında yaşanan gerilimi gizlemenin imkânsız hâle geldiğini yazdı. 

Biden, İsrail liderinden "kaybedilen masum hayatlara daha fazla dikkat etmesini" talep ederek "İsrail'e yardım etmekten çok zarar verdiği" uyarısında bulundu.

Netanyahu ertesi gün verdiği yanıtta "Her iki konuda da yanılıyor" dedi.