Medya

Meslekte yarım asrı deviren Tuğrul Eryılmaz, 'en'lerini anlattı: En hayran olduğu gazeteci, en gurur duyduğu başarısı, en unutamadığı anısı...

10 Mayıs 2024 13:39

Meslekte 50. yılını dolduran duayen gazeteci ve T24 yazarı Tuğrul Eryılmaz50 soruda 'en'lerini anlattı. Gazeteci olarak en çok Cumhuriyet yıllarında çalıştığı sırada eski Genel Yayın Yönetmeni olan, T24 yazarı Hasan Cemal'e hayranlık duyduğunu söyleyen Eryılmaz, en yakından takip ettiği gazetecinin ise T24 yazarı Çiğdem Toker olduğunu söyledi.

Journo'nun sorularını yanıtlayan Tuğrul Eryılmaz, en çok gurur duyduğu gazetecilik başarısının, basın kartının İletişim Başkanlığı tarafından iptal edilmesi olduğunu söylerken, "75+ bir adamdan korktular. Ben de kendimle gurur duyuyorum" dedi. 

"En abartılan gazeteci" sorusuna “Ahmet Hakan” cevabını veren Tuğrul Eryılmaz, “Onu ciddiye almak bile doğru değil” dedi. 

Eryılmaz, en unutamadığı gazetecilik anısı için de şunu söyledi: 

"TRT haber merkezinde, 1 Mayıs 1977’de nöbetçilerden bir tanesiydim. İstanbul’da, bir sürü kişinin öldüğü haberlerle ilgilenmek ve orada olamamanın kahrını duymak… Gittim geldim. Bence en kötüsü odur. 1 Mayıs 1977’deki faciadır ve o sırada bir tek ben TRT haber merkezinde çalışıyordum. Çok kötüydü."

Tamamını okumak için tıklayın. 

Tuğrul Eryılmaz'ın bu haftaki yazısı - Baharla giden can arkadaşlar, bana haksızlık edenler ve tabii ki popülaritem