Gündem

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır'dan Anayasa Mahkemesi çıkışı

"Bu ülkenin kanserli hücresi faili meçhul cinayetler ve duyarsızlıktır"

01 Şubat 2024 13:49

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, Anayasa Mahkemesi’nin önünde düzenlediği basın toplantısında Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını, Anayasa Mahkemesi'nin kendisini bir şekilde rencide eden, yok sayan, onun kararlarını keyfi bir şekilde reddeden anlayışları kınadıklarını söyledi.

Çayır açıklamasında haksızlıklar karşısında tepkisiz kalınmaması gerektiğimi söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Tepki geliştirmedikçe gelecekle ilgili umutlu olamayız"

“Kime yapılırsa yapılsın zulme uğrayanın ve zalimin kimliğine bakmaksızın bu toplum ve bu toplumu oluşturan kesimlerin aynı duyarlılığı gösterdiği takdirde daha yaşanılır bir Türkiye'ye kavuşacağımızın bilinmesi lazım. Kim haksızlığa uğrarsa uğrasın, kim haksızlığın sahibi olursa olsun haksızlık karşısında milletimiz ve milletin içerisinde bulunan farklı kesimler, farklı partiler, düşünceler, fikirler, tepki geliştirmedikleri müddetçe Türkiye'nin geleceğiyle ilgili mutlu olmamız beklenmemelidir.

"Bu ülkenin kanserli hücresi faili meçhul cinayetler ve duyarsızlıktır"

Bilindiği gibi 15 yıl önce Muhsin Yazıcıoğlu öldürüldüğünde de toplumun birçok kesimi duyarsız davrandı. 15 yıl sonra geldiğimiz bugün itibariyle ne davası açıldı ne de esas cinayetle, suikastla ilgili bir gelişme kaydedildi. Kahramanmaraş Adliyesi'nde görülen davaların hiçbirisinin esasla ilişkisi yoktur. Hep göz boyamadır ve hırsızlık davasıyla işin üstü örtülmek istenmektedir.

Aynı şekilde Ankara'nın orta yerinde 1,5 yıl önce öldürülen Sinan Ateş cinayeti ne yazık ki detaylıca araştırılmamış, dosyası  bir an evvel kapatılmak istenmektedir. Bir iddianame, tutarlı somut bir gelişme söz konusu değildir. Ailesi feryat etmektedir. Adalet talebinde bulunmaktadır. Şu ana kadar esas faillere ulaşmak için kimse üstüne düşeni yapmamıştır. Halbuki hepimiz bilmeliyiz ki bu ülkenin kanserli hücresi faili meçhullerdir, duyarsızlıktır."

"Sıra bana gelmez demeyin"

Bir kişiyi, bir kesimi, bir partiyi değil; hukuku, adaleti ayakta tutmak ve hukuku üstün kılmak istediklerini ifade eden Çayır, “Kime yapılırsa yapılsın bu ülkede ‘bana yapılmadı’ diye yanlışa, zulme, adaletsizliğe boyun eğmememiz gerektiğini haykırmak istiyoruz. Onun için buradayız. Bu çok kıymetli bir davranış, çok kıymetli bir tepkidir. Bütün toplum kesimlerinin, partilerin, fikir kulüplerinin, sivil toplum kuruluşlarının bizim bu tavrımızdan mutlak anlamda işaret almalarını ve mutlak anlamda buradan ders çıkarmaları gerektiğine inanıyoruz" dedi.