Gündem

Modanın odağı: Met Gala gecesi

Etkinlik Türkiye saatine göre 7 Mayıs saat 00.30’da gerçekleşecek

06 Mayıs 2024 15:19

Ünlülerin lüks markalar ile anlaştığı, o gecenin teması ile uyumlu giyinerek kırmızı halıda yürüdüğü, modanın en önemligecelerinden biri olarak gösterilen Met Gala bu akşam gerçekleşecek. Birçok ünlü isim ve markanın katılımı ile gerçekleşmesi beklenen etkinliğe, moda eleştirmenleri ve takipçilerinin ilgisi yoğun.

New York Metropolitan Sanat Müzesi’nde 6 Mayıs Pazartesi günü gerçekleşecek olan etkinlik Türkiye saatiyle 7 Mayıs Salı saat 00.30’da Vogue’un dijital platformları, Youtube ve Tiktok üzerinden canlı yayınlanacak.

Etkinliği teması Sleeping Beauties: Reawakening Fashion (Uyuyan Güzeller: Modanın Uyanışı) olarak belirlendi. Müzede bulunan mevcut sergi ile aynı temayı taşıyan etkinliğe katılan markalar, The Garden of Time (Zamanın Bahçesi) temalı kıyafet yönergesi çevresinde ortaya koydukları özel dikim kıyafetler ile katılacak.

Katılımcı listesi bir sır gibi tutulan ve etkinliğe kadar açıklanmayan etkinliğe katılacağı iddia edilen ünlü isimler ise Rihanna, Tom Holland, Ben Affleck, Kardashian-Jenner ailesi ve Taylor Swift.

Moda camiasının en önemli akşamı olarak adlandırılan Met Gala bu sene; Anna Wintour, Zendaya, Jennifer Lopez, Chris Hemsworth, Bad Bunny ev sahipliğinde düzenlenecek. Ev sahiplerinin yanında gecenin onursal başkanları olarak Loewe kreatif direktörü Jonathan Anderson ve TikTok CEO'su Shou Chew etkinlikte yer alacak.

Vogue’un yapacağı canlı yayını Gwendoline Christie, La La Anthony, Ashley Graham sunuculuğunda gerçekleştirilecek. Aynı zamanda geçtiğimiz Met Gala etkinliklerinde diğer katılımcılar ile yaptığu röporttajlar ile öne çıkan Emma Chamberlain de kırmızı halıda Vogue özel muhabirlerinden biri olarak yer alacak.