Gündem

"MOSSAD'a para karşılığı bilgi sağlama" operasyonunda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye getirildi

Bu operasyonun, İsrail istihbarat servisine bilgi aktarılmasıyla ilgili daha önce yaklaşık 130 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonların devamı olduğu bilgisine ulaşıldı

05 Şubat 2024 13:00

T24 Haber Merkezi

Edindikleri bilgileri özel dedektifler aracılığıyla İsrail istihbarat servisi MOSSAD'a sattıkları iddia edilen 7 şüpheli, geçen Cuma günü İzmir ve İstanbul'daki eş zamanlı MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü operasyonuyla gözaltına alınmıştı. Şüpheliler bugün adliyeye sevk edildi. 

Konuya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 2'si aynı soruşturma kapsamında cezaevinde bulunan 9 şüphelinin edindikleri bilgileri, özel dedektifler aracılığıyla MOSSAD'a sattığını söylediği bir açıklama yayımladı.

 

Bu operasyonun, İsrail istihbarat servisine bilgi aktarılmasıyla ilgili daha önce yaklaşık 130 şüpheliye yönelik düzenlenen operasyonların devamı olduğu bilgisine ulaşıldı. MİT, Aralık 2022'de MOSSAD'ın özel dedektif ve taktik elemanlarına yönelik operasyon düzenlemiş, gözaltına alınan 68 kişi hakkında da işlem yapılmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişi ile cezaevinden getirilen 2 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, daha sonra Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

MOSSAD'ın Türkiye'deki hedeflerini özel dedektifler aracılığıyla takip ettiğini belirleyen MİT, yaptığı çalışma kapsamında, İsrail istihbarat servisinin, irtibatlı olduğu özel dedektifler aracılığıyla hedeflerine yönelik biyografik bilgi toplama, keşif, tahkikat, fotoğraf-video dokümante, canlı takip, takip cihazı yerleştirme gibi faaliyetler yürüttüğünü belirlemişti.