Dünya

Muhafazakâr Parti içinde Liz Truss'ın istifasını isteyen isimler görüşüyor

16 Ekim 2022 07:50

Britanya’da Muhafazakâr Partili bazı üst düzey isimler, ülke ekonomisi için çalkantılı geçen günlerin ardından bu hafta bir “kurtarma görevi” başlığı altıda görüşmeler yaparak Başbakan Liz Truss’ın görevden ayrılma ihtimalini değerlendirecek.

The Guardian’da yer alan habere göre, üst düzey bir grup Muhafazakâr Partili bu hafta bir araya gelerek Başbakan Truss’ın geleceğini konuşacak. Bazı isimler Truss’ın istifa etmesi gerektiğini söylerken bazıları ise Truss’ın “Görevde olduğunu ancak kontrol sahibi olmadığını” söylüyor. Bazı partililer ise Truss’a açık bir istifa çağrısı yapmaları gerektiğini söylüyor.

Görüşmelere yakın bir kaynak “Oturup işleri çözmeleri gerekiyor. Bu, Muhafazakâr Parti ve ekonomi için bir kurtarma görevine dönüştü. Bu noktadayız” dedi.

Britanya’da açıkladığı mini bütçe sonrası Sterlin’in dolar karşısında rekor değer kaybı yaşamasına neden olan Maliye Bakanı Kwasi Kwarteng geçen hafta görevden alındı. Yeni Maliye Bakanı Jeremy Hunt oldu. Hunt, Bakan olduktan sonra yaptığı açıklamada Truss’ın mini bütçe planını eleştirdi.