Dünya Basınında Bugün

Muhafazakar Parti kongresinin yıldızı Liz Truss, Papa'dan eşcinsel evliliğe ihtiyatlı destek, McCarthy'e aşırı sağcılardan görevden alma hamlesi | Dünya Basınında Bugün

03 Ekim 2023 08:51

T24 Dış Haberler

Eski başbakan Liz Truss, Muhafazakâr Parti konferansında yaptığı konuşmayı izlemek üzere yüzlerce kişilik bir kalabalığın ilgisini çekerken Kabine bakanları neredeyse boş olan ana salona hitap etti. Papa, Katolik Kilisesi'nin eşcinselliğe karşı geleneksel hoşgörüsüzlüğünden bir adım daha uzaklaşarak ilk kez eşcinsel birlikteliklerin kutsanmasına ihtiyatlı bir destek verdi. ABD eski Başkanı Donald Trump'a yönelik dolandırıcılık davası dün New York'ta başladı. ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Matt Gaetz, Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'nin görevinden alınması için önerge sundu. Suudi Arabistan'ın El İttihad ve İran'ın Sepahan takımları arasında İran'da oynanacak futbol maçı, Suudi takımının stadyumda, öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin büstünün bulunması nedeniyle maça katılmayı reddetmesi üzerine iptal edildi.

3 Ekim 2023'te dünya basınında öne çıkan başlıklar şöyle...

The Daily Telegraph | Liz Truss, Muhafazakar Parti kongresinin yıldızı oldu

Eski başbakan Liz Truss, Muhafazakâr Parti konferansında yaptığı konuşmayı izlemek üzere yüzlerce kişilik bir kalabalığın ilgisini çekerken Kabine bakanları neredeyse boş olan ana salona hitap etti.

Truss, Rishi Sunak'a vergileri azaltma ve yeni evler inşa etme çağrısını dinlemek için uzun kuyrukların oluştuğu parti toplantısının yıldızı oldu.


The Times | Papa'dan eşcinsel evliliklere ihtiyatlı destek 

Papa, Katolik Kilisesi'nin eşcinselliğe karşı geleneksel hoşgörüsüzlüğünden bir adım daha uzaklaşarak ilk kez eşcinsel birlikteliklerin kutsanmasına ihtiyatlı bir destek verdi.

Katolik Kilisesi resmi olarak eşcinsel cinselliği "özünde hastalıklı" olarak kabul ediyor ve Papa uzun zamandır eşcinsel evliliğe karşı çıkarak evliliğin sadece bir erkek ve kadın arasında olabileceğini savunuyor. 2013'te eşcinsellerle ilgili bir soru üzerine "Ben kimim ki yargılayayım?" diyen Francis, beş katı kardinalin doktrinel sorularına yanıt olarak eşcinsel birlikteliklerle ilgili kararını verdi.

Papa Francis, dün yayımlanan bir mektupta "Sadece inkar eden, geri iten, dışlayan yargıçlar olamayız" dedi. Papa, eşcinsel birlikteliklerin kutsanmasının resmi bir kural haline gelmemesi gerektiğini ve bu konuda duruma göre karar verilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.


The New York Times | Trump'a yönelik dolandırıcılık davası başladı

ABD eski Başkanı Donald Trump'a yönelik dolandırıcılık davası dün New York'ta başladı. Trump şirketini tehlikeye atan ve iş dünyasının efendisi imajını tehdit eden sivil dolandırılık davasının ilk duruşmasına katılmak için salondaydı. 


The Washington Post | Aşırı sağ, McCarthy'yi görevden almak için harekete geçti

ABD Temsilciler Meclisi üyesi Cumhuriyetçi Matt Gaetz, Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Kevin McCarthy'nin görevinden alınması için önerge sundu. Önergenin 48 saat içerisinde Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulması bekleniyor. Temsilciler Meclisi Başkanı McCarthy'nin görevinden alınabilmesi için mecliste salt çoğunluğun oyu (218) gerekiyor.


Al Arabiya | İran'daki Suudi Arabistan-İran maçı, Kasım Süleymani büstü nedeniyle iptal edildi

Suudi Arabistan'ın El İttihad ve İran'ın Sepahan takımları arasında İran'da oynanacak futbol maçı, Suudi takımının stadyumda, öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin büstünün bulunması nedeniyle maça katılmayı reddetmesi üzerine iptal edildi.