Gündem

Münevver Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir: Vicdanlar rahatlayana kadar peşindeyiz; Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması gerektiğini düşünüyoruz!

“Bir an önce fethi kabir işlemi yapılması ve mezarın açılması gerektiğini düşünüyoruz”

14 Mart 2024 08:45

Lise öğrencisi Münevver Karabulut'u 15 yıl önce katleden ve kaldığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu’nun otopsi görüntülerinin istenmesi hakkında konuşan Karabulut ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, “Vicdanlar rahatlayana kadar peşindeyiz! Bir an önce fethi kabir işlemi yapılması ve mezarın açılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasıyla ilgili dava sürerken, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Garipoğlu'nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi.

Hürriyet yazarı Fulya Soybaş’a konuşan Karabulut ailesinin avukatı Epözdemir, bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğini şöyle anlattı:

“Bilirkişi oturup videoyu yeniden izleyecek, bizim de gördüğümüz fotoğraflar yeniden incelenecek. Dökümü yapılacak”

Ölenin Cem Garipoğlu olmadığına dair yüzde 1’lik bir şüphe oluşması durumunda Garipoğlu’nun mezarının açılacağını söyleyen Epözdemir, “öyle bir şüphe oluşmazsa ve ‘yüzde yüz o’ raporu çıkarsa da Karabulut Ailesinin itiraz edeceğini, yeni bir bilirkişi atanmasını ve mezarın açılmasını talep edeceğini” söyledi.

Epözdemir, “Vicdanlar rahatlayana kadar peşindeyiz! Bir an önce fethi kabir işlemi yapılması ve mezarın açılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkede, suikasta kurban gitmiş olabileceği endişesiyle, yürüyen bir soruşturma kapsamında, merhum Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın dahi mezarı açıldı. Cem Garipoğlu sayın Özal’dan daha kıymetli birisi değil! Maddi gerçeğin ortaya çıkması ve adaletin tecellisi için bu, elzemdir” ifadelerini kullandı.