Gündem

Münevver Karabulut cinayeti: "Sonraki aşama, Garipoğlu'nun mezarının açılması olacak"

Yıllar boyunca Garipoğlu'nun ölmediği ve yurtdışına kaçtığı söylentileri dolaştı

13 Mart 2024 07:41

Münevver Karabulut cinayetinin faili Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili şüpheler üzerine, babası Nida Garipoğlu tarafından mezarın açılması ve DNA testi yapılması talebinde bulunuldu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın otopsi görüntülerini istemesini olumlu karşıladıklarını söyledi ve sonraki aşamanın Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması olacağını söyledi.

Ölmedi, yurtdışına kaçtı söylentileri

İstanbul'da, 17 yaşındaki lise öğrencisi Münevver Karabulut, 3 Mart 2009'da sevgilisi Cem Garipoğlu tarafından katledildi. Cinayetin üzerinden 197 gün geçtikten sonra teslim olan Garipoğlu, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve cezaevindeki odasında kendini asarak intihar ettiği bildirildi. Yıllar boyunca Garipoğlu'nun ölmediği ve yurtdışına kaçtığı söylentileri dolaştı.

Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, Garipoğlu'nun ölmediğine dair iddialarla mezarın açılmasını talep etti, fakat savcılık bu talepleri iki kez reddetti. Son olarak, Cem Garipoğlu'nun babası Mehmet Nida Garipoğlu, oğlunun intihar etmediğine dair iddialar üzerine mezarın açılması ve DNA testi yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulundu.

Savcılık talep etti

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'ndan Garipoğlu'nun otopsi işlemine dair fotoğraf ve video kayıtlarının savcılığa gönderilmesini istedi.

"Son derece önemli bir adım"

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Dr. Rezan Epözdemir, "Geldiğimiz noktada Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın otopsi fotoğraf ve videolarının bilirkişiye teslim edilmesi ve bu konuda bilirkişi incelemesi yaptırılması son derece önemli. Bir sonraki aşama şüphesiz ki mezarın açılması. Dosyada bunca delil varken, kamu vicdanı da bu kadar rahatsızken mutlaka fethi kabir işlemi yapılmalıdır. Süreç sona yaklaşıyor, az kaldı" dedi.