Dünya

Münih'te iklim eylemcileri kendisini havalimanı pistine yapıştırdı; 60 uçuş iptal edildi, 8 eylemci gözaltına alındı

Yaklaşık 60 uçuş iptal edildi, sekiz eylemci gözaltına alındı

18 Mayıs 2024 11:10

Almanya'nın güneyindeki Bavyera eyaletinin başkenti Münih'te iklim eylemcileri protesto düzenledi.

Münih'teki havalimanına gelen eylemcilerden altısı, kendilerini uçak pistine yapıştırdı. Olayın ardından havalimanı kısa bir süreliğine kapatılmak durumunda kaldı, yaklaşık 60 uçuş iptal edildi, sekiz eylemci gözaltına alındı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, polis sözcüsü, olaya ilişkin açıklamasında, durumun artık kontrol altında olduğunu, havalimanındaki iki pistin de kalkış ve iniş yapacak uçaklar için açık olduğunu bildirdi.

Daha önce de benzer eylemlerde bulunan Son Nesil isimli iklim grubu, Münih Havalimanı'ndaki eylemi de kendilerinin gerçekleştirdiğini açıkladı. Sosyal medya platformu X'teki (eski adıyla Twitter) paylaşılan görüntülerde, eylemcilerin uçak pisti ya da asfalt yol gibi bir yerde oturduğu görüldü.

Havalimanı 2 saat boyunca uçuşa kapatıldı

Yapılan paylaşımlardan birinde, toplam altı kişinin iki grup halinde havalimanında farklı yerlerde oturduğu belirtildi. Eylemcilerin taşıdığı dövizlerden birinde, "Sorun hükümet, bizim tatilimiz değil" ifadeleri yer aldı. Bir havalimanı sözcüsü ise havalimanının yaklaşık 2 saat boyunca iniş ve kalkışlara kapalı kaldığını, 11 kadar uçuşun başka havalimanlarına yönlendirildiğini, halen gecikmelerin yaşanabileceğini söyledi.