Politika

Murat Yetkin: Erdoğan, “makama saygı” elini karşılıksız bırakmama yoluna gidebilir, Özel de Anayasa temaslarına kapıyı kapatmaz

30 Nisan 2024 09:48

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özgür Özel'in beklenen görüşmesine ilişkin olarak, "Erdoğan, belediyelerin bir iki sorununa el atarak kendisine uzatılan “makama saygı” elini karşılıksız bırakmama yoluna gidebilir. Özel de TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından yürütülen Anayasa temaslarına kapıyı kapatmaz." değerlendirmesini yaptı. 

2 Mayıs'ta görüşeceklerini duyuran Özel ve Erdoğan'ın hangi konuları masaya yatıracağına dair kulisler gelmeye devam ediyor. Yetkin bugünkü yazısında şu satırları kaleme aldı:

"Erdoğan’ın Özel’le görüşmesinde Anayasa konusunun gündemde olduğunu söyleyen sadece kendisiydi. Özel, Cumhurbaşkanı konuyu açarsa “dinleyeceğini” söylemiş, tartışacağını, müzakere edeceğini söylememiş, hatta “Önce mevcut Anayasayı uygulayalım” demişti. Özel’in gündemiyse başka. Belediyelerin gelirleri kesildikçe borçları büyüyor Cumhurbaşkanının onayını bekleyen projeleri birikiyordu. Ekonomik krizin en çok etkilediği emeklilerin durumu konuşmak istiyordu, atanamayan öğretmenleri, Gezi Davası tutuklularında simgeleşen yargı hatalarını ve dış politikayı.

Hal böyleyse -son derece ters giden bir şey olmazsa- nasıl Özel dinleyip notlarını alacaksa Özel’le görüşmesinde Erdoğan da onu dinleyip notlarını alacak. Bana kalırsa Erdoğan, Özel’in gelip emeklilerin sorununu çözdüğü bir zaferi ona hediye etmiş olmak istemez. "

Bu yazı yetkinreport.com sitesinden alınmıştır...