Gündem

NATO zirvesinde liderlerle maç seyreden Erdoğan: Cüneyt Çakır'a bahane bulmayın

Erdoğan ile Başbakanlar May, Merkel ve Rama, Hırvatistan-İngiltere müsabakasının son dakikalarını birlikte seyretti

12 Temmuz 2018 13:40

Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Hırvatistan'ın İngiltere'yi yenerek finale yükseldiği Dünya Kupası yarı final maçının son anlarını cep telefonundan birlikte seyretti. Maç sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, May’e espirli bir şekilde, “Yenilirseniz, Türk hakem Cüneyt Çakır’a bahane bulmayın” dedi.

NATO Zirvesi'ne katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakanlar May, Merkel ve Rama, Hırvatistan-İngiltere yarı final müsabakasının son dakikalarını ayaküstü cep telefonundan birlikte seyretti.

Arnavutluk Başbakanı Rama'nın sosyal medya hesabından 'Son Dakika' (Minuta e Fundit) notuyla paylaştığı videoda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı. Karşılaşmanın son anlarını dikkatle takip eden liderler, bir yandan maçı yorumladı.

''Kupa Batı Balkanlar'a geliyor''

Videoda, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, İngiltere Başbakanı May'e maçın hakemi Cüneyt Çakır'ın Türk olduğundan bahsettiği, müsabakanın bitiş düdüğü ile Arnavutluk Başbakanı Rama'nın, finale yükselme şansını kaybeden İngiltere'nin Başbakanı May'i teselli ederek "Dünya Kupası, Batı Balkanlar'a geliyor" yorumunu yaptığı görüldü.

''Cüneyt Çakır'a bahane bulmayın''

Bu sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan, May’e espirli bir şekilde, “Yenilirseniz, Türk hakem Cüneyt Çakır’a bahane bulmayın” dedi.

2018 FIFA Dünya Kupası'nda normal süresi 1-1 biten yarı final mücadelesinde Hırvatistan, uzatma bölümünde İngiltere'ye 2-1'lik üstünlük sağlayarak ve adını finale yazdırdı.